A spanyolok két játékosa - a horvát Sime Vrsaljko és az argentin Angel Correa - tuti biztosan ki fogják hagyni a lisszaboni Sporting stadionjában rendezendő RB Leipzig - Atlético Madrid Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzést. A két focista nyilván nem akart lemaradni a meccsről, de hát úgy jártak, hogy rájuk mutatott a véletlen és ezért ők közegészségügyileg kénytelen voltak elbúcsúzni a csapattársaiktól és muszájból úgy dönteni, hogy akkor ők életük egyik nagy lehetősége helyett inkább a Madridban maradást választják. A németeknél is lesznek hiányzók. Bár talán érdemesebb lenne úgy fogalmazni, hogy a német RB Leipzig hiányzói a dél-koreai Hwang Hee-Chan, a francia Ibrahima Konate és a dán Yussuf Poulsen.

Egyáltalán nem kedvelem semennyire sem az Atlético Madrid antifoci jellegű bunkerfociját (ám azért, természetesen, elismerem, hogy gyakran eredményes ez a "stílus" és Diego Simeone amúgy jó edző), de ezen a találkozón mégis a spanyolok győzelmére tippelek. Ennek egyik fő oka az, hogy Timo Werner eligazolásával és Yussuf Poulsen sérülésével jóformán csatárok nélkül maradt Julian Nagelsmann edző csapata. Persze, nem teljesen, hiszen a cseh Patrik Schick pályára küldhető. Ám az már másik lapra tartozhat, hogyan fog ő teljesíteni, hiszen nemrégiben még sérült volt, s alig maradt némi rövid ideje, hogy valamennyire ismét formába lendüljön. Ja, és ne felejtsem, mert Julian Nagelsmann, ugyebár, a három védős rendszert kedveli. Nos, a középső hátvéd Dayot Upamecano mellett jobbra is (Lukas Klostermann) és balra is (Marcel Halstenberg) az van, hogy annyira muszájból tértek vissza ennyire hamar a csávók, hogy talán még nem is gyógyultak fel teljesen a sérüléseikből, de máris focizniuk kell.

Az Atletico Madrid most aztán tényleg azt teheti, amit annyira célirányosan tud: a kapus Jan Oblak lehúzza a rólót, a mezőnyjátékosok pedig addig durvulnak, amíg a játékvezető engedélyezi nekik, közben pedig darabokra "törik" a focit és egyszer majd az egyik kontránál Joao Felix begyömöszöl egy gólt az ellenfélnek.

Tipp: győz az Atletico Madrid.

RB Leipzig - Atlético Madrid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp