A tegnapi Bayern vérengzés után szerintem ha nem is ugyanekkora, de egy szép nagy verés azért kinézhet a Lyonnak is a Manchester City által.

A Citynek nem volt túl eredményes a szezonja, "mindössze" egy Ligakupát nyertek Guardioláék még márciusban, a bajnokságot nagyon simán elbukták a Liverpool ellen, 18 pontot vertek rájuk, hát hol maradt esély javítani, persze, hogy a Bajnokok Ligájában. Mondjuk pech, hogy a Bayern is az ő águkon van, de erről később. A Real Madridot oda-vissza verték 2:1-re, a két találkozó között csak egy szűk félév telt el, de Sterlingéknek elég nagy önbizalmat adhatott ez a két meccs. A Citynél van a világ legjobb középpályása de Bruyne személyében, és ahol Guardiola az edző, ott azért szép játékra is lehet számítani. A Premier Leagueben a legtöbb gólt szerezték, 102-t, ez több, mint 2,5-es átlag, ezt egy francia középcsapatnak is illene megrúgni, merthogy a Lyon 7. volt mikor félbeszakadt a bajnokságuk.

A lyoniak így kívülről nézve óriási tettet hajtottak végre, hogy kiejtették a Cristiano Ronaldoval fémjelezte Juventust, de ez a Juve nagy csalódás volt az elmúlt hetekben, legalábbis nekem mindenképp, két meccses párharcban itt nem sok csapat ellen lett volna esélyük. A franciáknál ugye berekesztették a bajnokságot, szóval március óta egy BL visszavágót és egy kupadöntőt játszottak, amik tétmeccsek voltak. Szóval nem nagyon vannak játékban, ami egy City ellen nem teljesen jó jel. A Juve ellen a végén már rendesen befáradtak, foggal-körömmel tartották azt az idegenben lőtt gólt.

Ha a manchesteriek korán vezetést szereznek, itt is lehet vagy 4-5 gól Gabriel Jesuséktól, de én a fixre megyek, csak 2 kell, mert egy egymeccses párharcon az 1:0 sem életbiztosítás, de szerintem lesz vagy 3-4, nagyon könnyed továbbjutást várok.

Manchester City - Lyon: Manchester City által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp