Ez nekem nehezebb mérkőzésnek tűnik, mint elsőre látszik. A nehézséget Márton Gábor edző személye okozza. Tudjuk jól, hogy Márton két hónappal ezelőtt még a Zalaegerszeg kispadján csücsült, és megdicsőült a tavaszi szezonban. Látványos, jó játékos játszottak a kék-fehérek. Ezért figyelt fel rá a MOL Fehérvár, és csábította át. Mártonnak egyrészt lehetnek érzelmi kötődései, ami gyengítheti a vendégeket, viszont a többség játékost még mindig ismeri, tehát jól fel tudja készíteni a csapatát.

Aztán ott van az is, hogy a most startoló NB1-ben talán a legnehezebb a Zalaegerszeg játékát belőni. Boér Gábor érkezett edzőnek, akit bevallom derekasan, nem ismerek túlzottan, nem láttam még meccselni. Fiatal edző, de számottevő pedigréje nincs. Fekete ló, bármi kisülhet az ő irányításával. Emellett a keret is bődületesen átalakult. A tavaszi menetelés összes nagyágyúja elment: Radó András, Nicola Mitrovic, Bobál Gergely, Bőle Lukács, Bolla Bendegúz, és az olyan kiegészítő emberek is, mint Horváth Krisztofer, Eric McWoods, Stieber Zoltán, Matija Katanec, Fanosz Katelarisz, Tamás Krisztián. Ez egy komplett kezdőcsapat, méghozzá ez lényegében a legjobb kezdőcsapatnak tekinthető!

Próbálták őket helyettesíteni, de szerintem nagyon sok kérdőjel van. Könyves Norbert Paksról jó vételnek tűnik, de Radó András jobb nála. Dragóner Filip Mezőkövesden nem csinált sokat, ha jól emlékszem a Fradi elleni felkészülési meccsen lőtt talán gólt. Tehetségesnek tartják, de nem értékelném túl, Bobál Gergely jobb volt nála. Érdekes lehet Zimonyi Dávid, akit sokan az NB3 legjobb csatárának tartottak, a Lipót elleni kupamérkőzésen figyeltek fel rá a zalaegerszegiek, kettőt vágott nekik. Talán benne látom a legnagyobb potenciált. Viszont Mitrovic-ot nem sikerült pótolni, megjegyzem ez szinte lehetetlen is magyar viszonylatban. Vass Patrik jött az MTK-ból, nem ugyanaz a szint. Érkezett még a Fradiból kölcsönbe Szánthó Regő, rá biztosan kíváncsi leszek. Aztán nagyjából kifújt. Jött pár noname innen-onnan, de ők nem fogják megváltani a világot, inkább keretmélyítő szerepük lehet (Gyurján, Kun, Tajti, Tanaszin, Szankovics, Szabó Bence, stb.).

Olyan nagy átalakuláson ment át a keret, amely miatt egyetlen esélyünk van: ha a felkészülési meccseiket nézzük át. Cipruson voltak, ahol két mérkőzést játszottak. A Nea Salamnis ellen 0-0, az Omonia Nicosia ellen 1-0 lett a végeredmény. Ezután hazajöttek, átlátogattak Szlovéniába, ahol a Mura csapatától 1-0-ra kaptak ki, majd a horvát Osijek második csapatát 2-0-ra győzték le. Én ebből azt szűröm le, hogy elég defenzív lett a csapat, egyszer sem játszottak gólzáporos mérkőzést. Mintha Boér először a védelemmel szeretne foglalkozni, azt a csapatrészt próbálja stabilizálni a kezdésre.

A MOL Fehérvárról sokat lehet olvasni, szerintem erősödött is a csapat Zivzivadze-val, Alef-al, Evandro-val, mindegyikkel jól jártak. Juhász Roli és Huszti Szabi visszavonult, az jó hír, Vinicius is elment, de mellettük komoly távozó nem volt. Márton Gábor még próbálgatja az ideális csapatát, az látszott a felkészülési mérkőzéseken is. A Haladással 0-0, a Slovan ellen 2-2 lett a végeredmény, aztán a Mura ellen 1-1. Ezután csináltak egy barbatrükköt és Márton Gábor kettéosztotta a keretet, egyikkel elment Budapestre az Újpest elleni meccsre (1-0), a másikkal utána játszott Ausztriában a Slavia Paraha ellen (1-3). Utóbbi meccset néztem stream-en, hát nem győzött meg túlzottan. Volt egy szerencsés büntetőjük a mérkőzés elején, aztán a második játékrészben a Slavia átgázolt rajtuk. Mondjuk ez azért lehetett, mert a Fehérvárnak nem volt cseréje, így pedig a nagy melegben már nem mozogtak túlzottan a fehérváriak.

Néhány faktor, amelyet fontosnak tartok: a Mura ellen játszott mindkét csapat. Ez nem rossz együttes, az újraindulás után voltak kifejezetten jó meccsei a Prva Ligában. Inkább támadófocit játszik, mégsem tudott 1 gólnál többet lőni egyik magyar csapatnak sem. Aztán Márton Gábor és Boér Gábor is először a védekezést rakja össze, a támadásaik eshetőlegesek. A zalaegerszegi játékosoknak idő kell, hogy összeszokjanak, lényegében most tákolják össze a játékukat. A MOL Fehérvár az első fordulóban kapásból a Fradi elé kerülhetne egy győzelemmel.

Mindent összevetve nekem vendég győzelemnek tűnik ez, de nagyon nehéz szülésnek ígérkezik. Én nagy szorzóban megpróbálkoznék a HT/FT X/2-vel, a tutit viszont DNB vendégre gondolom.

Zalaegerszegi TE - MOL Fehérvár: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp