Első "felindulásból" tényleg arra akartam fogadni, hogy sok gól lesz ezen a találkozón, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy a nemzetközi kupasorozatok ezen augusztusi végjátékában nagyon jellemzővé váltak a rengeteg gólos összecsapások, ám végül azért eszembe jutott, hogy ezen a meccsen éppen az FC Internazionale Milano az egyik mérkőző fél. És bizony lehet most akár az is, hogy ez az általam több évtized óta megvetett és az antifutball messze-messze első számú szimbólumának tartott tartott FC Internazionale Milano, mostanában valamennyire szabadulni próbál a számomra szégyenteljes múltjától és Antonio Conte edzősködése alatt megpróbál viszonylag elfogadható módon focizni, ezen a téren én már nem vagyok hajlandó változtatni. Ezen az antifutball téren számomra továbbra is az van, hogy annyira nagyon-nagyon-nagyon kimagaslóan első az FC Internazionale Milano, hogy mellette még a rohamtempóban közelítő Atletico Madrid is csak kispályásnak számít. Ezért tehát az lesz most ennél az FC Internazionale Milano - Shakhtar Donetsk Európa Liga-mérkőzésnél, hogy eltekintek a gólokra való fogadástól és simán csak arra tippelek, hogy győzni fog a milánói csapat. Hiába, na, azért ennek az utóbbi évtizedekben általam megvetett olasz alakulatnak mostanában mégis a valami jobbra képes Antonio Conte a trénere.

Ezen az Inter - Shakhtar Donetsk meccsen alig lesznek hiányzók. Például a vendégcsapatnak számító ukrán együttesből senki sem fog kimaradni, mindegyik játékos egészséges. Az olaszoktól várhatóan csak ketten fognak hiányozni, az uruguay-i Matias Vecino és a chilei Alexis Sanchez. Ennyi! Játszani fognak - többek között - az Inter gólérzékeny csatárai, az argentin Lautaro Martinez és a belga Romelu Lukaku, de a középpályán ott lesznek a horvát Marcelo Brozovic, Danilo D'Ambrosio és az angol Ashley Young is, míg a kapuban pedig a szlovén Samir Handanovic fog védeni.

Szerintem éppen ez utóbbi jelentheti majd a döntő különbséget a két csapat között, hiszen Samir Handanovic szerintem egy labdabiztos és bravúrokra bármikor képes kapus, miközben az ukránok hálóőre, Andriy Pyatov ugyan általában tényleg jó teljesítményekre képes, ám olykor - vagy néha még gyakrabban is - képes elkövetni teljesen váratlan pillanatokban annyira elementáris hibákat, amelyek nagyon sokszor gólokat eredményeznek az ellenfeleknek és vereségeket jelentenek a saját csapatának.

Tipp: győz az FC Internazionale Milano.

Inter - Shakhtar Donetsk: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp