Az írás készültekor már tudjuk, hogy a PSG lesz az egyik résztvevője a 2020-as Bajnokok Ligája döntőjének, és papíron akár még lehetne egy francia házi döntő is, de arról majd a Bayern gondoskodik, hogy ne Franciaországé legyen a BL.

Már a Barcelona elleni történelmi vereség előtt is érezhető volt, hogy ez a Bayern nagyon össze van rakva a korona utáni időszakra, hibátlanul verték végig a mezőnyt, mind a Bundesligában, mind a Bajnokok Ligájában, ez zsinórban 13 tétmeccset jelent, a rúgott gólszám pedig meccsenként majdnem 3,5-es határt hoz. Nagyon hajaz ez a csapat a 2014-es német válogatottra, ahogy tönkreverte a brazilokat az elődöntőben, az egy az egyben a Barca elleni meccs volt. Nem nagyon van gyenge pontja a csapatnak, gyakorlatilag akkor alakítanak ki száz százalékos gólhelyzetet, amikor csak akarnak, Müller és Lewandowski remekül megértik egymást, és amíg Coutinhok meg Comanok tudnak a cserepadról beállni, addig nem nagyon lesz gond a gólszerzéssel. A szélső hátvédek is offenzívek, szinte majd az összes támadást végigkísérik, Kimmich és Davies elég sok gólból vállal szerepet.

Szép győzelem volt a Lyoné a Manchester City ellen, ezt azért el kell ismerni, de ordas mákok kellettek ehhez a továbbjutáshoz, ami a City lúzerségéhez köthető. Sterling 1:2-nél ordító üreskapus ziccert hibázott, ami után egyből megkapták a harmadikat, ha azt beütik, akkor elképzelhető, hogy most Guardioláékat verné a Bayern az elődöntőben. Szépen, taktikusan játszottak Rudy Garcia tanítványai, de azt hiszem ebben ennyi volt, a Bayern túl nagy falat lesz.

Nem tudom elképzelni, hogy a Bayernt meglepje, vagy csak megszorongassa a Lyon, óriási a tudásbeli különbség, aminek ki kell jönnie. Játszi könnyedséggel összehozhatják ezt a három gólt Lewaék, sima müncheni továbbjutást várok, 0:3/0:4.

Lyon - Bayern München: Bayern München által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp