Megkezdi a román bajnok is az idei BL szereplését, az országban mindenki tükörsima CFR továbbjutást vár, egyedül a vendégek edzője, akinek a nyilatkozatában volt némi kétely ami a kolozsvári alakulat továbbjutását illeti.

Nehezen indult a túra a CFRnek, ugyanis a tegnapi repülő járatuk törölve lett, és pár óráig úgy tűnt, nem is sikerül kiutazni a találkozóra, aztán megkapta nagy nehezen a bel- és külügyminisztérium engedélyét, így meg tudják rendezni a ma esti találkozót.

Dan Petrescu, a CFR vezetőedzője, hosszú idő után most ülhet először a kispadon, ugyanis a bajnokság vége fele pozitív tesztet produkált, így az utolsó három meccsén kénytelen volt az otthonából nézni csapata mérkőzéseit. Külön kiemelte, hogy ha oda visszavágós rendszerben lenne lejátszva a mérkőzés nagy esélyük lenne, így viszont hogy egy mérkőzés, és az is idegenben van, egyenlő esélyeket mond a továbbjutást illetően (tekintve a szorzókat, jócskán túlozz). Tudniillik, hogy a máltai csapat pályája nem rendes gyep, hanem műgyep, méghozzá a rosszabbik fajtából az edző szerint. CFR-nél van pár igen komoly hiányzó, a csapat legbiztosabb pontja, a kapus Arlauskis eligazolt, Bordeianu eltiltott, illetve Paun és Djokovic tesztek miatt hiányzik, és erre még rájött hogy Omrani a hétfői edzésen összeszedett egy kisebb sérülést, ami miatt kérdéses a játéka, így a támadó szekciót Rondonnak lesz feladata megoldani egyedül.

Floriana FC keretértéke transfermarkt szerint 4 millió euróra taksálják, viszont a kezdő 11. rengeteg az idegenlégiós, egy máltai található meg, aki a nemzeti csapat alapembere is. Bár március nem játszott tétmeccset a hazai csapat, háromhetes edzőtáborból jönnek a mérkőzésre, szóval korántsem fogják könnyen adni a bőrüket. 2,5-ös hendit szerettem volna eredetileg tenni, úgy érzem az sokkal biztosabb, viszont csak 1.5-ösre volt lehetőségem a Gurun belül, de erre is látok esélyt.

Floriana FC - CFR Cluj: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp