Igencsak szemet szúrt nekem ez a mai találkozó, kicsit meglepett a luxemburgi bajnokcsapat. A leállás miatt törölt szezon után a Fola Esch csapata indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, noha aligha hiszem, hogy a végén is ők lettek volna ez a csapat.

A moldáv bajnokcsapat fantasztikusan kezdte az idei szezont, 8 forduló után még száz százalékosak, és 23-1-es gólaránnyal vezetik a hazai pontvadászatot. A második helyezett Petrocub csapatát 4-1-re verték legutóbb, így már öt ponttal vezetik a tabellát.

A luxemburgi pontvadászat még nem indult el, a csapat március óta egy felkészülési találkozón van túl, július 29-én játszottak a Differdange ellen. Sima, 4-2-es vereséget szenvedtek.

Érdekesség, hogy a Sheriff csapata még nem igazolt senkit, csak távozók voltak. Három játékos távozott, egyikük sem jatszott az előző szezonban a moldáv bajnoknál, nem számítanak nagy hiányzóknak.

A Fola Esch csapata háom szabadon igazolható játékossal egyezett meg, ketten távoztak a csapatból. Igazság szerint sem az érkezők, sem a távozók nem játszottak meghatározó szerepet előző csapatuknál, pár találkozón kaptak csak szerepet. Elmondhatjuk, hogy egyik csapat se erősödött, de nem is gyengült. Az előző szezonban a Sheriff az Európa Liga selejtezőjének elődöntőnek nevezett, harmadik fordulójáig jutott, ahol a svéd AIK ejtette ki. A luxemburgi csapat az előző szezonban az első fordulóban esett ki, a grúz Chikhura ejtette ki oda-vissza 2-1-es győzelemmel.

Nagy különbség van a két csapat között, nem elég, hogy a jelenlegi formája fantasztikus a hazaiaknak, de még jobban játékban is vannak. Úgy gondolom, hogy a luxemburgi Fola Esch csapata nagy verést kaphat ma, ez a 2.5-ös határ akár már a félidöre lejöhet.

Sheriff Tiraspol - CS Fola Esch: Sheriff Tiraspol által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp