Két 2:1-es győzelemmel rajtoló csapat mérkőzésével zárul az OTP Bank Liga 2., "csonka" fordulója Újpesten. Az Újpest FC - Budafoki MTE-Újbuda bajnoki találkozó tétje nem kevesebb mint az, hogy a győztes biztos, hogy napokig vezetni fogja majd a tabellát. Ettől nagyobb motivációt keresniük sem kell a csapatoknak, ezért bizakodunk, hogy egy remek találkozóval szórakoztatnak majd bennünket. Én a nagyobb rutin és a nagyobb tradíció miatt úgy gondolom, hogy a hazai lila-fehérek nem engedik ki a kezükből annak a lehetőségét, hogyha csak ideiglenesen is, de listavezetők lehessenek.

Tovább tart az edzőváltás jótékony hatása Újpesten. Az előző szezonban szerződtetett szerb származású tréner, Predrag Rogan teljesen új impulzusokat hozott a "haldokló" IV. kerületiek életébe. Habitusából fakadóan megtanította játékosait újra hinni önmagukban, míg szakmai hozzáértését a korábban elmaradó, de mostanság újra előjövő győzelmek jelzik. Ennek köszönhető a Paks elleni nyitófordulóbeli győzelmük is és várhatóan az újonc Budafok ellen sem adnák alább Simon Krisztiánék. Hiába volt nagy játékosmozgás (egyesek szerint gyengülés) a lilák keretében a nyáron, ez a csapat teljesítményén nem érzékelhető. Sőt, a sikeréhes mag mellé sikerült minőségi játékosokat is Újpestre csábítaniuk, ezért a biztos bennmaradásnál merészebb álmokat is szövögethetnek a mostani szezonra. Ehhez elengedhetetlen lépés egy újabb 3 pont begyűjtése, melyre képesnek is tartom az ismételten ihletett formában játszó Simon Krisztián által vezérelt hazai csapatot.

Győzelemmel ünnepelte újabb NB I-es tagságát az újonc Budafoki MTE-Újbuda alakulata. A 74 éves böjt után 2:1-re győzött hazai pályán Csizmadia Csaba csapata a Kisvárda ellenében és mi adjon erőt a folytatáshoz, ha nem egy győzelem. Szakmailag nehéz értékelni az extrém időjárási körülmények között megszerzett 3 pontot, de a piros-feketék ha másért nem is a lelkesedésük és szerencséjük miatt megérdemelték a győzelmet. Most sokkal nehezebb küldetés vár Kovács Dávidékra és tulajdonképpen a mostani mérkőzésükön derül majd ki, hogy mennyit is érnek ebben a mezőnyben. Arra azért nem nagyon számíthatnak, hogy az újpesti támadók is rendre kihagyják a ziccereiket, mint tették azt a kisvárdaiak. A mérkőzés egészét befolyásoló özönvízszerű esőről már ne is beszéljünk. Amíg normál körülmények között zajlott a Kisvárda elleni mérkőzésük, azt azért leszűrhettük, hogy védelmük közel sem nevezhető stabilnak. Ezt az újpestiek várhatóan könyörtelenül ki fogják használni.

Magabiztos hazai (akár gólkülönbség növelő) győzelemre számítok a mérkőzésen.

Újpest FC - Budafoki MTE-Újbuda: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp