Nagyon úgy tűnik, hogy az ezen a Malmö FF - Falkenbergs FF svéd élvonalbeli mérkőzésen házigazda egy malmöi csapat kitűzte magának célnak az újabb bajnoki cím megszerzését. Ezért aztán - szerintem - nem is annyira meglepő, hogy 35 ponttal 1. helyezett a Malmö FF. Az együttesnek 4 pont előnye van az őt követő 31 pontos IF Elfsborg előtt, s jelenleg már a gólaránya is jobb: Malmö FF +18 gól, IF Elfsborg +7 gól.

Tehát elvileg és egyelőre minden szépnek és jónak tűnik, ám azért talán még nem kellene nekiveselkedni a pihenésnek és a sorsra bízni a továbbiakat. Talán nem kellene, mert még valamilyen kudarcos “pofaleszakadásos” dolog lehet a történet vége. Egyelőre még csak a 17. fordulónál tart a svédek élvonalbeli focibajnoksága és bizony még igencsak messze van a 2020-as esztendő december hónapjának elején rendezendő utolsó forduló (30. forduló). Lehet ám még jócskán küzdeni addig. És muszáj is lesz küzdeni. Ezért aztán a Malmö FF-nek, az újabb bajnoki cím megnyerésének szempontjából, igencsak fontosnak bizonyulhatnak az olyan találkozók, mint amilyen ez a Falkenbergs FF elleni is. Amelyik csapatnak visszafogottan mondva is szerény az eddigi teljesítménye és a maga 13 pontjával jelenleg csak 14. helyezett a 16 csapatos focibajnokságban. A Falkenbergs FF eddig összesen csak 2 alkalommal tudott győzni az eddig 16 mérkőzésén, cserébe viszont a Malmö FF egyrészt még veretlen otthon, másrészt pedig 2 gól felett van az otthoni góljainak átlaga. Egészen pontosan, Malmö FF otthon: 8 mérkőzésen 6 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 17-6-os gólarány.

Ez a Malmö FF - Falkenbergs FF mérkőzés szerintem olyan a házigazdák számára, amelyet kötelező megnyerniük, ha ismét bajnokok akarnak lenni. És, a gyenge ellenfélre való tekintettel, ajánlatos legalább 2 gólt szerezniük a hazaiaknak.

Tipp: Malmö FF 1.5 gól felett.

Malmö FF - Falkenbergs FF: Malmö FF által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp