Sok újdonságot nem lehet mondani a mérkőzésről. A PSG játéka meglepett a Leizig ellen, Thomas Tuchel mester kifejezetten jól motiválta a játékosokat. Őszintén megmondom, nem tudom, Julian Nagelsmann hogyan nézhette el ennyire a meccset. Azt gondolta, hogy ugyanazzal a játékkal, amivel kiejtették az Atletico Madridot, elég lesz egy baromi taktikus edző ellen?! Valami újat kellett volna mutatnia a Lipcsének, de nem tudott. A Lipcse játékosainak nincs olyan egyéni képessége, amely elegendő lett volna a meccs behúzásához. Úgy gondolom tehát, hogy a Lipcse elleni mérkőzést nem Tuchel nyerte meg, hanem Nagelsmann bukta el. Ebből az egy meccsből nem tudom levonni azt a következtetést, hogy a PSG felkészült volna a Bayern München ellen.

Ugyanis a Bayern játékosai egyéni képességekben felülmúlják a Leipzig játékosait. Még ha ugyanazt elmondjuk, mint a Leipzig esetében, hogy Hansi Flick nem fog változtatni a játékán, és erre Tuchel felkészítheti a csapatát, úgy gondolom, ez nem lesz most elegendő. Hasonló hatékonysága és eredményessége van most ennek a Bayern-nek, mint anno a Messi-féle Barcelonának a fénykorában Guardiola idejében. Hiába tudta mindenki, mit fognak csinálni a pályán, nem tudtak kitalálni ellene semmit. Ilyen rövid idő kevés ahhoz, hogy valaki hatékony ellentaktikát dolgozzon ki ellenük. Tuchel lehet akármekkora edzőzseni, egyelőre ez kevés ahhoz, hogy megfogja az atom-Münchent.

Épp ezért gondolom úgy, hogy a Bayern München nyeri meg a döntőt. Éhesek a sikerre, nem szállt el az agyuk, nincs a csapatban Neymar, akinek az arca nagyobb, mint a tudása. Szerintem most fognak beleadni mindent, a Lyon ellen félgőzzel játszottak, tartalékoltak erre az ütközetre. Összegezve én úgy látom, hogy Flick és Tuchel párharca lesz a meccs, amiből Flick kerül ki győztesen, mert a Bayern-nek minden egyes részecskéje finomra van csiszolva, míg Tuchel lesz az, aki alkalmazkodni akar majd. A Lipcse ellen lehet ilyet, de a Bayern ellen hiú ábránd az eredményes ellentaktika kidolgozása.

Paris SG - Bayern München: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp