Egy viszonylag rövid, kis szünet után a hétvégén újra elrajtolt az immár 16 csapatos román első osztály, ugyanis sikerült úgy alakítani kedvük szerint a bajnokság lebonyolítási rendszerét, hogy megmentsék a Dinamot a kieséstől. Továbbra is lesz egy oda-visszavágós alapszakasz, majd az első 6 csapat bekerül a playoffba, ahol ismét egy oda-visszavágós rendszerben döntik el a bajnok kilétét, míg a maradék 10 csapat harcol a kiesés elkerüléséért.

Amit megtanulhatott Dan Petrescu az előző idényekből, hogy felesleges már az alapszakaszban leigázni az egész mezőnyt, és biztos pontelőnnyel kezdeni a playoff-ot ugyanis a pontok feleződnek a rájátszásra, és két elrontott mérkőzéssel máris elfogy a hosszú időn keresztül gyűjtögetett előny. Bajnokság ezen szakaszában a CFR-nek az európai kupaporondra való kijutás jóval a bajnoki mérkőzések előtt kell, hogy legyen (a Fradihoz hasonlóan, akiknek az MLSZ elhalasztotta a hétvégi meccsüket, Romániában legtöbbször ez csak a FCSB-nek adatik meg). Múlt szerdán egy máltai "kiscsapat" ellen sikerült viszonylag sima továbbjutást kiharcolniuk, simát úgy értem, a szükséges minimumot tették csak bele a mérkőzésbe, de így sem okozott túllépni a Floriana FC-n, ennél szerdán jóval nehezebb dolguk lesz, ugyanis a horvát bajnok, Dinamo Zagreb fog érkezni Kolozsvárra, nem lesz esélytelen a CFR akkor sem, de nagyon nehéz dolguk lesz. Éppen ezért Dan Petrescutól egy nagyon óvatos, gyenge tempójú mérkőzésre számítok, valószínűleg több időt töltöttek a horvát ellenfél feltérképezésével szerda óta, mint a Clinceniel.

Az Academica Clinceni a leállás óta remekül fejezte be a bajnokságot, sorra gyűjtögette a győzelmeket, egy négy meccses győzelmi szériát is össze tudtak hozni, és mivel nagyon rövid volt az idő az előző bajnokság vége, és az új kezdete között (18 napja fejezték be az előző szezont) nem hiszem hogy a játékosok kiestek volna a ritmusból. Motiváltabb és felkészültebb csapat lesz ma szerintem a Clinceni, és ha csak nem jön ki a két csapat minőségbeli különbsége, nem szabadna hogy nagy bogba belefusson a hazai csapat.

Academica Clinceni - CFR Cluj: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp