Tavalyi bajnokság végén egy "hajszálon" múlt, hogy a nagy múltú bukaresti csapat megmeneküljön a kieséstől, ugyanis csapaton belüli problémák, vezetőségbeli problémák, illetve a rengeteg pozitív covid teszt mind-mind hátráltatta a Dinamot, hogy bár a biztost bennmaradó helyek bármelyikéhez közeledni tudjon. Aztán a federáció döntése alapján kibővítés mellett szavaztak a FRF fejesei, így a Dinamo még épp bennmaradhatott az első osztályban, aminek köszönhetően a csapat ultrái akkora bulit csaptak Bukarest utcáin, mintha az örök rivális FCSB-t verve nyertek volna bajnokságot.

Az eddigi Dinamo többség tulajdonos Ionut Negoita úgy döntött többet nem kér a csapatból, s a tulajdoni részének nagy részét eladta egy spanyol befektetői csoportnak. Az új többségi tulajdonos egyenlőre sokat nem invesztált a klubba, csak egy játékos jött a csapathoz, és az is szabadon igazolható volt: Vlad Achim a Viitorul volt játékosa.

Ezzel szemben a szebeni Hermannstadt az amúgy is román középszintű csapatai közül kiemelkedőnek mondható keretét igencsak megerősítette, 5 új játékost szerződtetett, bár a csapat gólvágóját, Debeljuht, megszerezte a CFR, elég jó és mély kerettel vágnak neki az új szezonnak.

Úgy gondolom korai még az új bajnokság kezdése a Dinamonak, rengeteg probléma volt tavasszal házon belül, fizetések késtek, vezetőségi tagok mentek össze stáb tagokkal, és bár végre sikerült elintézni hogy új tulajdonosi körbe kerüljön a klub, egy hosszabb folyamatnak kell következnie míg visszakerülnek arra a polcra ahol voltak egy jó 10 éve. Előbb klubbon belül kell rendet tenni, aztán lehet alakítani a keretet, úgy hogy minél többet lehessen elérni. Ezzel szemben a szebeni csapat igen csak jó formában zárta az előző szezont, a Play out második helyét megszerezve a Viitorul mögött, igencsak szép teljesítmény, azt a munkát várom tőlük ahogy tavaly végeztek, s akkor nem gondolom hogy 0 ponttal térnének haza a Dinamo bérelt stadionjából.

Dinamo Bucureşti - AFC Hermannstadt: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp