Folytatódnak a küzdelmek New Yorkban, időközben már a nyolcaddöntőnél járunk, melynek az abszolút slágermérkőzése a Murray-Raonic lesz.

Raonic szerintem az egyik legnagyobb pozitív csalódás lesz így a koronavírus utáni időszakra. Mondjuk kinézetre elég old school, fodrásznál biztos nem volt az utóbbi hetekben, viszont edzésen annál többet lehetett. Elég egy dimenziós játékos volt, nagy szerva, nagy tenyeres, haloványabb fonák, aztán ha hosszabb labdamenetre került a sor, azt általában elbukta. Ezzel szemben most szépen variálja a játékot mélységben és szélességében egyaránt, a tenyerese még precízebb, még élesebb lett, fonák oldalról pedig megtanult nagy nyerőket zúdítani. Evans második gyengébb szerváit játszi könnyedséggel ütötte bármelyik oldalra, a visszanyesett labdákat pedig kíméletlenül meggyorsította. Az adogatásai pedig továbbra is dominánsak, Evans ellen 23, Querrey ellen 19 ászt ütött, és majd 90% a nyerési esélye, ha beüti az elsőt, és még nem bukta el egyszer sem a szervagémjét.

Murray visszatérése óriási siker, viszont ezt a továbbjutást megköszönheti a kis Zverevnek, ekkora ajándékot nem fog kapni Raonictól, 11 kettős hiba, azt még a női mezőnyben is megirigyelnék. Egyes szakértők szerint az első szervája még jobb is lehet, mint a legjobb időszakában, viszont a második szervái kevesek lesznek, azokat Rao könyörtelenül legyorsítja. Murray kétszer játszott két és fél órás meccset , ráadásul később is fejezte be, mint Raonic, erőnlétileg a kanadai magasan a brit fölött jár. Sokszor volt nehéz helyzetben Zverev ellen, egy-egy gém nagyon elment, voltak sorozatban kettő, három bréklabdák egymásutáni gémekben, de a német mindent elrontott neki.

Raonic szórja az ászokat, két sima, rövid meccsen ütött 42-t, én nem hiszem, hogy bajban lesz az adogatásaival, és egy hosszabb meccs is az ő malmára hajtaná a vizet. Evans után a másik angolt, Murrayt és ki kell, hogy ejtse.

Murray, Andy - Raonic, Milos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp