A negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek New Yorkban, az alsó ág első mérkőzésén a bombaformában lévő Opelka csap össze Tsitsipas-szal.

Opelka óriásit megy ezen a cincinnati-i tornán, három meccse alatt mindössze kétszer veszítette el az adogatását, és mind a három meccsét szettveszteség nélkül hozta. Kereken 50 darab ászt ütött, és ahogy teltek-múltak a meccsek egyre inkább nőtt az első szervával nyert pontok száma, Berrettini ellen már 94% volt ez az arány, azt hiszem ez már nehezen lesz felülmúlható. Opelka az amerikaik nagy reménysége lehet a következő években, 211 centire nőtt ez a fiú, szóval neki élet-halál kérdés a szerva minden egyes meccsen, de amíg ez jön neki, addig bárki ellen elmegy egy rövidítésig, onnan meg már gyakorlatilag lutri, mint egy tizenegyes párbaj.

Tsitsipas sorra kapja a nagyobbnál nagyobb adogatógépeket, Anderson és Isner után most következhet Opelka, és ha ezt is túléli akkor akár Raonic is lehetne egy elődöntőben. Tsitsipasnak gyönyörű egykezes fonákja van, stabil mind a két oldalról, szóval az adogatásainál, ha esetleg labdamenet alakul ki akkor minden egyes ütésnél nagyobb esélye van a pont megnyerésére. Csak fogadóként nem biztos, hogy sok ilyen lesz, Opelka 200-220-as adogatásait nehéz lesz lekezelni, vagy úgy visszaritörnözni, hogy ne legyen instant ziccere.

Én ebbe egy teljesen olyan meccset látok bele, mint amilyen az Isner-Tsitsipas volt, mindenki simán hozza az adogatásokat, ki a nagy ászokkal, ki a stabil alapvonal játékkal, aztán majd a tiebreak(ek) eldönti(k), hogy ki jut az elődöntőbe. Ezt a 22 játékot még egy véletlen brékkel is hozniuk kell.

Opelka, Reilly - Tsitsipas, Stefanos: Játékok száma - Felett/alatt tipp