Második selejtezőkörrel folytatódik az Európa Liga 2020/2021-es kiírása, ahol már három magyar együttesért szoríthatunk. Én azonban egy ír-finn párharcot néztem ki magamnak, ahol azért talan lehet keresnivalóm.

Ez a Shamrock - Ilves találkozó, mar régóta mozgatja a fantáziám. Elmétileg a vendégek rendelkeznek értékesebb kerettel, bár ezt mindig a helyén kell kezelni. Mindenesetre érdekes számomra, hogy a fogadóirodák ekkora underdognak hozták ki a finn Ilves csapatát.

Mint minden nemzetközi kupatalálkozó, így ez is zárt kapus lesz, így a hazai pálya előnye nem számíthat annyit, maximum az utazás az, ami indokolhatná a szorzókülönbséget. Jó formában van a hazai együttes, az újraindulás óta tovább nőtt a hazai veretlenségük, tavaly szeptember óta nem szenvedtek vereséget, akkor is a későbbi bajnok Dundalktól.

A Shamrock 9 forduló után vezeti hazája bajnokságát, az augusztus 1 óta indult szezont 2 győzelemmel és 2 döntetlennel folytatta.

Ezzel szemben az Ilves csapata ramaty formában van, 11 forduló alatt 16 pont (gólarány 15-17). Azonban úgy gondolom, hogy mindig a helyén kell kezelni ezeket a dolgokat, egy kupatalálkozó mindig más, főleg egy nemzetközi. Egy mérkőzés dönt a továbbjutó csapatokról, itt bármi megtörténhet.

Minden játékos bevethető, senki nem sérült, eltiltott. Maximum más okból hiányozhatnak most, de senkiről sem tudom, hogy beteg lenne.

Elméletileg egy ideig voltak gondok a mérkőzéssel, ilyen-olyan beutazási korlátozasok miatt, karantén ecetera, de ez azóta megoldódni látszik. A hírek szerint megrendezik a találkozót.

Az ír csapat sokgólos találkozók után két gólnélküli döntetlent tudott csak összehozni, két stabil középcsapat ellen. Volt egy négy mérkőzéses időszak is, amikor rendre kapott is gólt a rúgottak mellett.

Az Ilves csapata elég változatos mérkőzéseket játszik, minden masodik talalkozón lő és kap is.

Úgy gondolom, hogy az Ilves csapata nem esélytelen a találkozón, de próbálok biztosra menni, ezét nekem egy árva vendég gól is elég, ami szerintem siman összejöhet. Nincs akkora különbség a két csapat között, mint ahogyan a szorzók mutatják.

Shamrock Rovers - Ilves: Ilves által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp