Sajnos a Tsitsipas-Raonic meccs is úgy járt, mint majdnem a legtöbb sportesemény az Egyesült Államokban, jó esetben egy nappal eltolták a cincinnati-i elődöntőket, mind női, mind férfi szinten.

Tsitsipas megkapta az egész tornán a nagy adogatókat, Kevin Anderson az első körben még nem jelentett problémát, aztán az Isner, Opelka párosból már nem ment olyan jól a fogadójáték, mint ahogy azt várta a görög. A másfél meccs alatt (Opelkának fel kellett adnia sajna) mindössze négy bréklabdáig jutott, de kihasználni egyiket sem tudta. Elég meleget jósolnak a pénteki napra is, 30+ fok lesz New Yorkban, ilyenkor egy kicsit máshogy viselkedik a labda, sokkal magasabbra pattan, sokkal gyorsabb lesz a játék, ami szerintem egy kicsit Raonicnak kedvezhet. Viszont a stabilitás az a görög oldalán van, mert bár hiába fejlődött fel szépen a kanadai, azért ügyességben és fonák oldalon Tsitsipast nehezen fogja meg.

Milos Raonic a pandémia alatt elég sok órát tehetett bele az alapvonal játékába, mert már nem az az egy dimenziójú játékos, hogy nagy szerva és tenyeres, hanem egész szépen tartja mindkét oldalról a labdát, fonákról meglepően jól megy. Raonicnak a mentális ereje is példamutató, Krajinovic nem bírta kiszerválni ellene a meccset, sőt még bréklabdája is volt, innen tudta a maga javára fordítani a meccset a kanadai. Raonic 66 ásznál jár a négy meccs alatt, az első adogatásai gyakorlatilag még mindig érinthetetlenek, masszívan 80% fölött jár.

Ezen a meccsen is azt várom Tsitsipastól, mint az előző mérkőzésein, adogatásból adogatásba mennek a gémek, és majd a tiebreakek döntenek a döntős szereplésről. Erről az évről már van egy meccsük, ami elég nagy szó, az Australian Openen Raonic meglepően simán, 3:0-ra nyert, elég hosszú szettekben, erre számítok most is, egy rövidítés és egy minimum 6:4, és nyertes is a tipp.

Tsitsipas, Stefanos - Raonic, Milos: Játékok száma - Felett/alatt tipp