A Diósgyőr eddig egyetlen mérkőzést játszott az új szezonban. A Mezőkövesd csapatát verték meg 2-1-re. Érdekesség abból a szempontból akadt, hogy a Diósgyőr az első 20 percben kifejezetten jól játszott, az új szerzemény Stefan Drazic és Gheorghe Grozav kifejezetten üdén mozgott. Nagyjából ennyi pozitívumot lehet elmondani a csapat játékáról, mert a védekezés és középpálya a tavalyi évad végén mutatott pocsék formát tükrözte. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nyertek, a Mezőkövesd a 20. perc után végig irányította a találkozót.

Az MTK a Ferencváros ellen 1-1-re végzett, majd a Budapesti Honvédot pedig 3-1-re verték. Az első meccsen nagyon jól játszottak, szerintem lefocizták a fejben máshol járó Fradit, ellenben a Honvéd ellen nem érdemelték meg a három pontot. Meglepett a Honvéd szerzett, ötletes és dinamikus első félidei játéka, ezért is ért meglepetésként a csütörtök esti Európai Liga selejtezős szenvedése. Az MTK két szögletrúgás után szerezte a második-harmadik gólját, tehát megállapítható, hogy Michael Boris nagyon felkészítette őket erre is.

Feczkó Tamás korábban az MTK edzője volt. Sokan ebből azt a következtetést vonják le, hogy ismeri a korábbi csapata játékát, fel tudja ez ellen készíteni a mostani csapatát. Őszintén megmondom, hogy Feczkó az én szememben nem edző, hanem egy blöff. Semmi taktikai érzéke nincs, nem kreatív, nyolcvanas évek feelingje lengi körbe. Az ilyen blöff edzőket kellene száműzni a magyar fociból. Tehát én nem tartom akkora hendikepnek, hogy ő korábban MTK edző volt, nincs akkora intelligenciája, hogy ebből bármiféle előnyt kovácsoljon.

Ellenben az tény, hogy a Diósgyőr jót húzott a két idézett támadójátékos leigazolásával, nagyon jól mozogtak, várhatóan most is ez fog történni. Az egy góljukra lehet számítani. Viszont az MTK összjátékban, fizikálisan, mentálisan fölötte áll most a Diósgyőrnek, akiknek az sem tett jót szerintem, hogy két hete nem léptek pályára. Meccshiányos lesz a hazai csapat, amit az MTK könnyedén kihasználhat. Az ő góljukkal is számolok tehát. A jó opció a mérkőzésre a mindkét csapat lő gólt, amely kifejezett üde szorzót kínál.

Diósgyőri VTK - MTK Budapest: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp