Egy nappal ugyan csúszva, de ma megrendezik a cincinnati-i torna döntőjét, igen New Yorkban, a mutatott játékok alapján meglepetés nem nagyon van, hogy kik játsszák az esti finálét.

Raonicról már többször is megénekeltem a héten, hogy óriási nagy pozitív meglepetés a kanadai teniszező, a pandémia alatt biztos sokat edzhetett, taktikázhatott, mert már az alapvonalról és fonákról is képes irányítani a meccseket. New Yorkra egyébként esőt is írnak, ha behúzzák a tetőt a pálya a fölött, akkor még jobban fel fog gyorsulni a játék, ami ugyancsak Raonicnak kedvezhet. Óriási nagy adogatásai a héten többször is kisegítették a kanadait, 88 ászt ütött az előző öt meccsén, többek között kiütötte Murrayt, Querreyt, és Tsitsipast is. Ezzel a teljesítményével a 30. helyről már bekopogtatott a top 20 ajtaján, egy esetleges győzelemmel 13. is lehetne a világranglistán.

Djokovic nyílegyenesen halad a 35. Masters címe felé, de az elődöntőben egy komolyabb játékos ellen azért már volt egy nem is olyan kis megingás. Még Sandgrent, Struffot, és Berankist könnyedén verte kettőben, addig Bautista-Agut ellen igencsak megszenvedett. A nyakát tegnap azért kellett masszírozgatni rendesen, nem tűnt túl frissnek sem, és csak döntőszett TB tudta maga javára fordítani a mérkőzést egy bő 3 órás meccsen. Nem titkolt célja 2020-at veretlenül lejátszani, most igen nagy akadály hárul elé Raonic személyében, aki végighasított ezen a tornán.

Elég jó kis döntőre számíthatunk, ha behúzzák a tetőket az Raonic szervájának fog kedvezni, plusz ezzel a játékkal amit mostanában mutat egy szettre jónak kell lennie Djokovic ellen, vagy egy rövidítéses szettben, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy brékeli valahol.

Djokovic, Novak - Raonic, Milos: Szett hendikeppel - Hendikep tipp