Maria Sakkari hazai játékos ellen folytatja a US Open küzdelmeit és a bukik az esélytelenebb szerepet osztották rá a szorzók alapján. Nézzük, hogy ez miért téves feltételezés!

Amanda Anisimova eddig nem mutatott nekünk túl sokat a teniszt tudásából. Két olyan találkozót nyert meg, ami számára bőven a kötelező kategória volt. Az első körben a bolgár Tomovát búcsúztatta, aki egészségügyi okokból nem is játszhatott még tétmérkőzést az újraindítás óta. Majd jött a szabadkártyás Katrina Scott, aki egyébként 500-ban sincs a világranglistán, de mégis igencsak szenvedős lett az elleni játszott meccs. Ami a leginkább szembetűnő, hogy a gyors borítás ellenére egy nem igazán sokat mozgó játékos ellen, mennyire sok hibát (48) ütött a nyerőkhöz képest (34) az amerikai. Múlt héten szerepelt egyébként a felvezető tornán és ott sem volt meggyőző: a szintén nem nagy formában lévő Riske-t verte (már búcsúzott Ann Li ellen a GS-ről is), majd Pegula lemosta a pályáról a második körben. Amit szeretnék ezzel mondani, hogy gyenge játékosokat tudott eddig megverni, míg a kicsivel nehezebb akadályok ellen már besült az amerikai.

Maria Sakkari nem igazán számít könnyű prédának és éppen ezért nem számítok könnyű meccsre. A görög híresen nagy küzdő és a formája is elfogadható számomra. Szépen menetelt Cinciben (verte Gauff-t, Serenát és Putintsevát, míg kikapott Konta ellen), míg a US Openen Voegelét és Perát is három szettben búcsúztatta. Közülük Pera azért egyáltalán nem volt rossz formában és a stabil adogatásaival igencsak kellemetlen ellenfélnek számít ezen a gyors borításon. Viszont láthatjuk, hogy jó adogatók ellen is képes remek teljesítményre és ez mindenképpen okot adhat a rá való fogadásra. Egyedül Konta ellen nem rúgott labdába, azonban azon a tornán egyedül Azarenka jelentett veszélyt a brit adogatásaira. Érdekes meccset várok, ahonnan szerintem a görögnek kellene győztesként kikerülnie.

Sakkari, Maria - Amanda Anisimova: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp