Aspinall nem várt óriási küzdelemben tudta legyőzni a már biztosan top4-ről lemaradó Gurneyt. Esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, dupla brékelőnnyel meglógott majd egy nem várt visszaesés következtében már az sem volt biztos hogy pontot tud szerezni. A mérkőzés utolsó etapjára viszont annyira összekapta magát hogy zsinórban négy leget húzott be, 100-as feletti átlaggal amivel életben tartotta esélyeit az elődöntős szereplést illetően.

A képlet viszonylag egyszerűvé vált, hiszen a sorsa saját kezében van köszönhetően annak hogy Gerwen bár tegnap szintén győzött, a Wright elleni óriási zakónak a levét issza a gyenge leg arány miatt. Így Aspinall még 8:3-as győzelem esetén is biztos elődöntős, de vélhetően egy 8:5, 8:6 körüli eredmény is elég lesz neki ahhoz hogy MvG-t maga mögött tartsa.

Az ellenfél ehhez kompatibilis, hiszen Durrant már biztosan csoportelsőként továbbjutó. Ez a tegnapi játékán is látszott ahol teljesen vakon volt az öreg, 90-es átlagot sem tudta kicsapni (89,11) és egy nem éppen jól játszó Wright is elkente 8:6-ra. A kiszállókat sem érezte (6/19) és én nagyon úgy érzem ő itt már nem fog felpörögni, sokkal inkább koncentrál az elődöntős ütközetre ahol mondjuk könnyen lehet hogy szintúgy Aspinallal hozza össze a sors. Megverni viszont nem ma kell őt, szerintem még mindig szívesebben játszana majd honfitársával mint a hollanddal akit "megnyerhetne" magának ha valami csúnyaságot követne ma el, így taktikai szempontból sem éppen jó üzlet ma nyernie...

DNB-be nyugodtabb szívvel húznám a meccset, de Aspinall csak győzelemmel van biztonságban, így bízom benne összejön neki! Tipp: 8-5

(zárójelbe teszem MvG hamarabb játszik és ha nem nyer akkor romlanak az esélyeink, így érdemes megvárni annak a meccsnek a végét, de itt erre nincs lehetőségem)

Aspinall, Nathan - Durrant, G: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp