Az első címét szerezheti meg az idei szezonban a Telekom Veszprém csapata a tét a SEHA Liga Zadarból, az ellenfél a már ezerszer eltemetett, de még mindig aktív Vardar Skopje lesz.

A Vardar egyébként a regnáló Bajnokok Ligája győztes, azonban a macedónok már annyiszor kerültek csődközeli helyzetbe, hogy jó páran elhagyták a süllyedő hajót, biztos csapatot kerestek maguknak, így Skube, Gorbok, Kukulovski, vagy régebbről Cindric, vagy a pont Veszprémbe igazoló Shishkarev sem Skopje játékos már, ez már nem a mindenkire mumus, veszélyes csapat, csak egy átlag balti kis team. A Final4 első elődöntőjén hetesekkel győzték le a zágrábiakat, plusz időt töltve a pályán. A felkészülési meccsek alatt közel sem találkoztak olyan kaliberű csapattal mint a Veszprém, ma valószínűleg szembe jön a valóság.

A veszprémiek kicsit belealudtam a Brest elleni első félidőben, hogy aztán a másodikban már lesimázzak a fehéroroszokat. Nagy erősítés eddig a Szegedtől igazolt Maqueda, aki szórja a gólokat, és amúgy sem mondhatja el magáról minden csapat, hogy három ilyen balkezes átlövője van, mint a Veszprémnek (Yahia, Tonnesen). Elég gólerős csapat, a bajnokságban már két meccset letoltak, a csurgóiak 40-et, a Budakalász 35 gólt kapott. Tényleg minden posztra 2-3 olyan embere van Davisnak, hogy ha valakinek nem megy, a beszállók biztos lendítenek, gyakorlatilag nincs gyenge pontja a csapatnak jelenleg. A szélek nagyon biztos kezűek, a beállósok szintén, aztán hogy Lékai betör, vagy Nenadic bejátssza a labdákat az már mindegy.

Tavaly kétszer találkoztak egymással a felek a Bajnokok Ligájában, egyszer 38, egyszer pedig 39 gólig jutottak a veszprémiek, ha most ennyit nem is, de a 32-t simán meglőhetik, és szerintem meglehetősen simán el is hozzák az idénybeli első trófeájukat.

HC Vardar Skopje - Telekom Veszprém: Telekom Veszprém által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp