Djokovic kizárására leginkább Dominic Thiemnek csillanhatott fel a szeme, se Djoko, se Nadal, se Federer, gyakorlatilag Medvedev mellett az osztrák a legnagyobb esélye, hogy megszerezze az első Grand Slam bajnoki címét. Thiem már három GS döntőt is játszott, egyszer szettet sem hozott, majd egy szett, legutóbb pedig döntő szettben kapott ki, szóval itt az ideje a végső győzelemnek. Pedig nem indult túl jól az amerikai versenysorozata, a cincinnati-i tornán rögtön egy hatalmas verésbe szaladt bele Krajinovic ellen, összevissza 3 játékot tudott megfogni. Aztán a US Openen már szépen halad, megmutatja lassan a tavaly év végi és az év eleji kemény pályás Thiemet, aki felszállóból mind a két oldalról nagyon gyorsan üti a labdákat. Nagy ellenállásba eddig nem ütközött, Munar feladta ellene, Nagalt sima háromban verte, majd Cilic ellen már bukott egy szettet, de gyakorlatilag semmi sem fenyegette a győzelmét. Fejben, mentálisan nagyon egyben van, nincs sok meccs a lábában, erőnlétileg is kiváló állapotban van, egy szóval potenciális esélyes.

Felix Auger-Aliassimenak viszonylag könnyebb dolga volt az utolsó körben, egy hót fáradt Moutet vert meg nagyon simán, a franciának nem volt pihenőnapja, pech. Előtte megint egy hót fáradt Murrayt is sima háromban intézett el, az első fordulóban viszont a salakspecialista Monteiro ellen szenvedett egy sort, egy majd 4 órás meccsen jutott tovább három tiebreakben. Azért az látszik, hogy a fiatal kanadainak, ha szembe jön a valóság, akkor még be tud betlizni, főleg a tornák késői szakaszában.

Thiem nagy esélye ez a torna, nem tudom elképzelni, hogy FAA megfogja, egyre jobban játszik az osztrák, simán be kell húznia ezt a meccset is.

Auger Aliassime, Felix - Thiem, Dominic: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp