Két ifjú titán harcol a negyeddöntőbe jutásért a US Openen, amiből egy nagyon érdekes meccs is kerekedhet, ha mindketten hozzák amit eddig mutattak. Mindketten rendkívül meggyőző és magabiztos játékkal jutottak el idáig, szettet sem vesztve három 3:0-ás meccsen vannak túl a srácok.

Berrettini igazából számára könnyen emészthető ellenfeleket kapott, és a két tie-breaket leszámítva elég könnyen jutott el a negyedik fordulóba. Egy ranglista 8. helyén álló játékostól gyakorlatilag ez elvárható, de a mutatott játék is nagyon rendben volt és megérdemelten játszhat orosz ellenfelével. A maga 196 centijével az adogatásokkal általában nem szokott gond lenni, a tenyeresei szintén a nagy fegyverei közé tartoznak.

Rublev az orosz új generációba tartozik, 22 évesen rendkívül simán jutott el a negyedik fordulóba, Caruso ellen konkrétan két 6:0-ás szettet hozott és gyakorlatilag minden stimmelt a játékában. Cincinnatiben kikapott ugyan Evanstől de a felvezető tornákon is remek teljesítményt nyújtott és most is öröm nézni a játékát.

Júliusban Thiem bemutató tornáján találkozott a két játékos (igaz salakon), akkor Rublev két szettben nyert. Érdekes, hogy az 5 egymás elleni meccsükön mind az 5 alkalommal 0-ra nyert valaki és egyszer sem tudott szettet nyerni a vesztes. Eléggé meglepne, ha most ez nem változna és bármelyik oldalra sima meccset láthatnánk. Két remek formában lévő, a ranglistán hasonló helyen álló játékos meccsén nem várok sima győzelmet egyik oldalról sem. Az eddig látottak alapján akár egy 5 szettes epic küzdelembe is belemehetnek, de nekünk már a 4 szett is elég a tipp zöldüléséhez.

Berrettini, Matteo - Rublev, Andrey: Szettek száma - Felett/alatt tipp