A tavalyi döntő után most újra jó esélye van Daniil Medvedevnek révbe érni New Yorkban, a fogadóirodák szerint az orosz most a legesélyesebb, hogy életében először Grand Slam tornát nyerjen.

Az orosz játékos ötödik a világranglistán, és mint kés a vajon úgy ment át mindenkin eddig New Yorkban. Delbonis, O'Connell Wolf és Tiafoe voltak az ellenfelek, kicsit szerencsés is a sorsolás, de erőnlétileg nagyon jól érkezik a második hétre Medvedev. A négy meccs alatt mindössze háromszor bukta az adogatását, gyakorlatilag egyik szettje sem volt veszélyben. Tizenkét rövid szett alatt 33 ásznál jár, mind a két oldalról képes gyorsítani a labdát, nagyszerű kontrajátékos, és magas termete ellenére nagyon jó a lábmunkája.

Rublev nagyon jól kezdte az évet, 11 meccset nyert zsinórban, ha valakinek, akkor neki nagyon rosszkor jött a koronavírus. A cincinnati-i tornán Evans ellen egyből kiesett, az US Openen viszont ő is könnyebb ellenfeleket kapott, Chardy, Barrere, és Caruso nem jelentett akadályt, Berrettini legyőzése viszont nagy skalp. Nagyon agresszív teniszt tol mind a két oldalról, viszont jóval nagyobb hibaszázalékkal játszik, mint a honfitársa. Hosszabb labdamenetekben inkább Rublevnél tudom elképzelni, hogy elfogy a türelme. és vagy feljön lufira, vagy túlvállalja magát.

Az egymás elleni meccsek is masszív Medvedev fölényről árulkodnak, három meccsük volt idáig, mind a hármat magabiztosan nyerte, még szettet sem veszítve. Összességében sokkal stabilabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érzem Medvedevet, mint a honfitársát, akár folytathatja is a szettveszteség nélküli menetelését, sima győzelmet várok.

Rublev, Andrey - Medvedev, Daniil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp