Ez a Rapid Wien - FC Admira Wacker Mödling találkozó lesz az osztrák élvonalbeli focibajnokság 2020-2021-es szezonjának nyitómérkőzése. Mivel ez lesz a Tipico Bundesliga előző idényének mintegy két hónappal ezelőtti befejezése óta a legelső bajnoki mérkőzés, teljesen felesleges javuló vagy romló formákról és egyebekről értekezni, hiszen egyelőre még lényegesebb dolgok is ki kell derüljenek. Például olyasmik, hogy kipihenték-e magukat a játékosok, egyáltalán sikerült-e felkészülni vagy nem igazán sikerült felkészülni az új szezonra, és ha nem igazán, akkor hol tartanak a csapatok, satöbbi, satöbbi. Szerintem ilyesmik fontosabbak most.

Én úgy döntöttem, hogy a hazaiak győzelmére fogok tippelni. Miért döntöttem így? Hát... Leginkább azért, mert nekem úgy tűnik, hogy a kettő közül jelenleg a házigazda Rapid Wien a felkészültebb csapat. És, bizony, nemcsak az előző szezonbeli teljesítmények alapján döntöttem így (Rapid Wien: 2. helyezés, 32 mérkőzésen 17 győzelem, 7 döntetlen, 8 vereség, 64-43-as gólarány, 38 pont; Admira: 11. helyezés, 32 mérkőzésen 6 győzelem, 10 döntetlen, 16 döntetlen, 29-57-es gólarány, 18 pont), hanem egyéb szempontok miatt is.

Az előző szezonban bajnoki ezüstérmes Rapid Wien már 2 tétmeccsen van túl és azokon gólt sem kapva győzött: a Bajnokok Ligája selejtezőjében 1-0-ás győzelem idegenben a horvát NK Lokomotiva Zagreb otthonában, majd az osztrák kupában 5-0 otthon a TSV St. Johann ellen. A vendég FC Admira Wacker Mödling is játszott már az osztrák kupában és nyert idegenben 3-0-ra a harmadosztályú WSC Hertha Wels pályáján. A bécsi alakulat néhány nap múlva ismét játszani fog a Bajnokok Ligája selejtezőjében, méghozzá a belga KAA Gent otthonában. Úgy vélekedek, hogy a bécsi gárda nem akar szégyenkezni a BL-ben, s már csak ezért is előrébb tart a felkészülésben, mint az előző idényt mindössze 2 pontra a kieséstől az utolsó előtti helyen záró FC Admira Wacker Mödling.

Tipp: győz a Rapid Wien.

Rapid Wien - Admira: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp