Az első hét mérkőzése, ahol a Saints összeméri erejét a Buccaneers csapatával. Előjeleket, tavalyi formát nézve egyértelmű Saints siker, de a Bucs holtszezon közben végrehajtott pár igazolást, amely nagyban befolyásolja a mai illetve idényben történő megítélését.

Saints esetében a csapatmagja, húzóemberei egyben maradtak, több éve a támadóoldal állandónak tekinthető. Irányító poszton a veterán Brees szórja a labdákat. Teljesítménye a tendenciák alapján kezd csökkenni, de még mindig a QB-k krémjéhez tartozik. Játszótársakból sincs hiány, hiszen a csapat kezdő futója Kamara, aki passzok után is életveszélyes, igazi playmaker játékos. Ezért is érdemelte ki a szerződéshosszabbítást. NFL körében örök téma, hogy a csapatnak meg kell-e fizetni a futóját vagy engedje el. Szerintem Kamara több, mint egy egyszerű futó, megérdemli a pénzt, de a csapat anyagi helyzete a szerződése nélkül is válságos. Elkapó poszton Thomas kiemelkedik, de a csapat leigazolta mellé Sanderst, aki vagy szélről vagy slotból indulva megállíthatatlan. Mellettük a veterán Cook a red zoneban lehet célpont. Támadófal az előző évekhez képest továbbra is elit, főleg tackle poszton. Védelem nem rossz, pozíciónként van vezéregyéniség. Védőfalból Jordan elnyűhetetlenen, nyomásgyakorlásban és passzsiettetésben még mindig aktív. LB sor kicsit vékony (pedig a draftról Queen elérhető lett volna, de a csapat inkább centerbe fektetett), de secondary nem rossz nevekből áll, a teljesítményük nagy kérdés lesz és a Bucs levegőben nem rossz.

Buccaneers helyzete kétes, eddig megszoktuk, hogy Winston és talán sikerül az előrelépés, talán nem. Most váltott a csapat és a korábbi 1/1 elkerült és az idei szezonban Tom Bradyvel próbálnak kilábalni a gödörből és végre valahára a play offba jutni. Brady közel 20 év után hagyja ott Bostont (Patriots csapatát). Brady érkezésével sokan már a szezon felszálltak a vonatra, hogy itt Super Bowl stb. lesz, de térjünk vissza a földre és nézzük, hogy mire lesz képes a csapat. QB poszt jó, Brady már 43 éves és még játszik. Futó poszton nevek alapján jól állnak, de a kezdő Jones és Fournette között fog eldőlni, tartalékként McCoy is bevethető. Elkapó soruk az egyik legjobb a NFL világában Evans-Godwin kettős káprázatos, melletük még tight end poszt is nagyon kemény. Brady régi barátja Gronk is visszatér a nyugdíjból és gyorsan csatlakozott a Bucs csapatához. Mellette Howard, Brate nem rossz névsor. Arians mester két TE felállással is rohamozhat. Támadófal közepes. Védőoldalon a pass rush Barrett személyében működhet, de Suh, Vea is képes a futás megállításához. LB sor nem rossz, a secondary fiatal és könnyen zavarba hozható.

Összességében még nem hiszek a Bucsban, tényleg erős az offense, de a védelem még nem győzött meg. Saints oldalán is az offense bivalyerős, ott is a védelem a gyenge pont. Kulcskérdés lesz, hogy a Bucs, hogyan limitálja Jordant a frissen draftról Wirfs személyében és Brady kémiája az elkapókkal. További hír, hogy Evans játszhat, de nem fogják erőltetni, így Godwinra nagy szerep hárul. Brees és Thomas checkdown passzokkal haladnak előre és Sanders is képes zavarba ejtő megindulásokra. Saints támadófal erős és a Bucs védőfallal felveszi a versenyt. Szentek győzelmét várom legalább egy FG különbséggel.

New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp