A Premier League második fordulójában Ancelotti csapata az egyik újoncot fogadja. Az Everton jelentős erősítéseket eszközölt a rövidre szabott szünetben. Érkezett Allan a Napolitól, Doucouré a Watfordtól és tök ingyen James Rodríguez a Real Madridtól aki a jelek szerint újra fénykorát élheti. Nem is cicózott sokat az olasz mester, egyből mind a háromnak a kezdőben biztosított helyet és ez nagyon jól sült el. Remekül uralták a középpályát, a letámadás is elég jól működött és akár több góllal is nyerhettek volna, elég csak Richarlison ordító helyzetére gondolni. Calvert-Lewin gyönyörű góljával 1:0-ra tudtak nyerni, ezzel Mou sorozatát is taccsra vágták miszerint a nyitókörben még sohasem szenvedett vereséget aktuális csapatával. Van tehát egy jó edző, jól megerősített jó formában levő csapat és egy padlón levő újonc akinek sok sanszot nem jósolok.

A West Bromwich szerencsés helyzetben volt hiszen hazai pályán kezdhetett neki az idénynek de hamar legörbült a szájuk. A Liecester játszi könnyedséggel győzte le őket 3:0 arányban, igazából túl sokat nem tudtak hozzátenni a meccshez (1 kaput eltaláló lövés, 2 szögi, 36% labdabirtoklás). Oké hogy nem volt közönség aki 12.emberként funkcionálhatna és így a kis csapatoknak nem jelent a hazai pálya akkora előnyt de mégis szerepelhettek volna sokkal jobban is.. Ebben a körben várhatóan minimum hasonló erősségű ellenfél ellen kéne pontot szerezni, ráadásul idegenben. Reménytelen esetnek tűnik.

Mindkét csapat játszik szerdán a kupában (Digi 2 adja). Az Evertonnál tudom hogy a Tottenham ellen játéklehetőséghez nem jutó játékosok közül jó párat befog dobni ott Ancelotti, egyértelműen prioritást élvez náluk a West Brom elleni hétvégi ütközet. A két csapat történelmében sok egymás elleni ütközetet találunk hiszen a vendégek is sokáig a Premier League tagjai voltak, ez a statisztika is masszív Everton fölényt mutat. Az Everton most nagyon jól fest, nyilván a dobogóra nem érhetnek oda a végelszámolásnál de a top6-ra joggal pályáznak amihez az ilyen meccseket kötelező megnyerni. Tipp: 3-0

Everton - West Bromwich: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp