A norvég pontvadászat 18. fordulója egy igen érdekes mérkőzést tartogat számunkra a szombati napon. Alapjáraton itt Molde győzelem születhetne, de a jelen körülmények között nagyon meglepne ha a vendégek akár pontot tudnának szerezni ebben a bajnoki fordulóban.

Néhány nappal ezelőtt ugyanis öldöklő küzdelemben, 120 perces csata után, végül büntetőkkel tudtak továbbjutni a Bajnokok Ligája következő és egyben utolsó selejtezős körébe ahol majd ugye a Ferencváros ellen játszhatnak. Ez a meccs jelentős erőtartalékokat igényelt és sokat kivett belőlük szemlátomást. Másik probléma hogy a magyar bajnok elleni mérkőzés is itt van a nyakukon, ahol több millió euró a tét és egészen biztosan prioritást élvez ezzel a meccsel szemben, itt ugyanis a bajnoki cím már elúszottnak tekintett. Ha még nem lenne elég indok ez akkor ott van a formájuk ami nem éppen jó, sőt ha megnézzük a legutóbbi négy idegenbeli meccsüket egyaránt elveszítették amire ha valaki akár csak tíz eurót feldobott volna néhány héttel ezelőtt, akkor egy komolyabb nyaralásra meglett volna a zsé. Hogy éppen most szakítsák meg ezt a rossz sorozatukat egy ennyire fontos meccs előtt? Hát nem hiszem.

A Valerenga pedig nem annyira kutyaütő hogy megadja ennek az esélyét. jelenleg az 5.helyen állnak csupán két ponttal lemaradva a harmadik helyezett Odd mögött. Hazai mérlegük pedig egészen kiváló hiszen nyolc meccs után is veretlenek amit rajtuk kivül csak a listavezető és már bajnoknak kikiáltott Bödö mondhat el magáról.

Az egymás elleni eredmények masszív Molde fölényt mutatnak, mint mondottam alapjáraton ez talán ma is megerősítést nyerne, de jelen esetben a Valerenga a favorit! Tipp: 2-1

Vålerenga - Molde: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp