Tegnap este megkezdődött a 2020/21-es Bundesliga szezon is, egy elsöprő, 8-0-ás Bayern München győzelemmel. Nagyon úgy fest, hogy nem változott az előző szezonhoz képest semmi, ugyanis a Schalke szenved tovább, a Bayern pedig robog. De ne szaladjunk ennyire előre. A tavalyi évhez képest szerintem csak előrébb léphet a brémai együttes, a 17.helynél csak jobban szerepelhet, mert ennél több van a csapatban.

Németországban Német Kupa első fordulójával kezdődik az új szezon, ami rögtön hatalmas meglepetéssel indult, kiesett a Hertha. Egy izgalmas mérkőzést játszottak a másodosztályú Braunschweiggel, ahol szinte végig hátrányban voltak. Ezzel szemben a Werder egy sima, 2-0-ás mérkőzessel elintézte a Jena csapatát, és a továbbjutást.

Több, mint két hónapja volt a két csapatnak a felkészülésre, ezt kihasználva több felkészúlési találkozót is játszottak. A Werder együttese öt mérkőzést játszott és mind az öt találkozón nyerni tudott. Jó formában vannak, amit akár ma is folytathatnak. Három hiányzója lesz a brémai együttesnek, Rashica, Möchwald és Toprak.

A berlini együttes is öt mérkőzést tervezett, de egyet el kellett halasztani. A négyből hármat elbuktak, de a három mérkőzés az Ajax, PSV, illetve a Hamburg ellen volt. Két sérültjük van, Ascacibar és Dilrosun.

Az átigazolási piacot tekintve a Werdernél Bittencurt számít nagy névnek egyedül, míg a Herthánál Jhón Cordoba. Távozók a berlini részről jelentősek, elengedték a Kalou, Skjelbred, Esswein, Kraft négyest.

Egymás elleni találkozóikon elég sűrűn betalál mindkét együttes, legutóbbi három találkozójuk döntetlen lett (1-1, 2-2). Ma is hasonlóra számítok, egy jó kis adok-kapok találkozó lehet ez, egyik csapat sem akar vereséggel rajtolni.

Werder Bremen - Hertha BSC: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp