Következik a vasárnapi meccsdömping, 2. héten is találni egy-két gyöngyszemet. Most Los Angelesbe utazunk, ahol a Chargers fogadja a Chiefs együttesét. NFC West csoportrangadó.

Chargers első fordulóban 3 ponttal múlta felül az tavalyi szezon legrosszabb együttesét, Bengalst. A mérkőzésen mezőnygólok domináltak, Chargers szépen termelte a yardokat, de kulcsszituációkban megrekedtek. Holtszezon során történtek változások, hosszú idő után nem Rivers irányítja a csapatot, hanem Taylor. Két irányító összehasonlításban ég és föld, hiszen Rivers kevésbé mobilis, mint Taylor. Taylor megindulásaiban sok veszély rejlik, passz pontosságra még gyúrni kell. Futó poszton Ekeler-Kelley páros nem rossz, Ekeler passzok után is hatékony fegyver. Gordon elhagyta a csapatot, de nélküle is működik a futás. Elkapó poszton Allen, Williams, Henry névsor nem mutat rosszul. Minőségben erős a Chargers, de Taylor még mindig rizikófaktor, de mögötte Herbert (első körben választott QB) is bármikor bevethető. Támadófal gyenge, jobb tackle poszton van némi átlag feletti szint Bulaga személyében. Védelem esetében a védőfal elit, főleg a Bosa-Ingram kettős, akiktől lehet számítani pass rush terén. Ők elkapják a fonalat és gyenge támadófallal néznek farkasszemet, akkor nehéz meccse lesz a QB-nak. LB sor gyenge, nincs mélyítési lehetőség, de a secondary erős. Harris még mindig az egyik legjobb CB, de Derwin James hiánya safety poszton érezhető.

Chiefs bajnokhoz méltóan, győzelemmel indította a nyitófordulót, köszönhetően a Texans szerencsétlenkedésének (vagy Bill O'Brien munkásságának). Irányító poszton Mahomes továbbra is zseniális, nem hiába kapott eszméletlen hosszú (10 éves) szerződést. Futó poszton Edwards-Helaire újonc létére szépen felvette a ritmust, lehet, hogy a Texans nem nagyon tesztelte, most kicsit nehezebb lesz a dolga. Elkapó poszton a Hill, Hardman, Watkins, Kelce brigád ütős. Kifejezetten Hill-Kelce kettős képes zavart okozni a rendszerbe. Hill az NFL egyik leggyorsabb playmaker játékosa, kevés védő veszi fel vele a versenyt, Kelce pedig erővel viszi végig a támadásokat. De Andy Reid mester szépen keveri a lapokat és bárki elő tud lépni, akire nem is számítanánk vagy Mahomes megfutja, megdobja. Támadófal jó, Schwartz tavaly egyetlen egyszer sem engedett sacket, ami elképesztő hatékonyságra utal, (idén már első fordulóban szereztek róla egyet, de akkor is szép rekord). Védelem esetében a védőfal jó, Clarktól várják a nagy eredményeket, de még adós fele. LB poszt nekem vékony, nincs igazi alakja, mélysége. Secondary rendben, Mathieu ismét régi önmagát képviseli.

Összességében a Chiefs előrébb tart, Mahomes nevével fémjelzett offense rengeteg pontot képes feltenni a táblára és a Chargers oldaláról a győzelem kulcsa, hogy dobd túl a Chiefst. Ami nem fog sikerülni, védelmektől nagy ellenállásra nem számítók, Chiefs rengeteg, látványos, impozáns játékra képes Reid mester szépen osztja le a feladatokat és 1 TD- nél nagyobb különbséget várok.

Los Angeles Chargers - Kansas City Chiefs: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp