A magyar labdarúgó bajnokság, azaz az NB1 harmadik helyezett Mezőkövesd csapata látogat a negyedik helyezett Puskás Akadémia együtteséhez. Az ötödik forduló nyitómérkőzése lesz a találkozó, de a helyzetre való tekintettel vannak/voltak olyan találkozók, amelyeket el kellett halasztani az OTP Bank Liga idei kiírásában.

Egymás elleni találkozóikon nagyon kevés gól van, tizenöt találkozó alatt az első két mérkőzésen négy-négy, illetve azóta még egyszer volt három gól, de egyébként a legtöbb az a két gól volt, igaz az is ritka. Az egymás elleni mérleg 5-5-5, tényleg teljesen kiegyenlített.

Úgy gondolom, hogy nem a szép támadójátékról fog szólni a mérkőzés, de mindkét csapat be fog legalább egyszer találni. Döntetlenszagú mérkőzés, ami mindkét csapatnak abból a szempontból fontos, hogy közvetlen rivális lehet a dobogóért folytatott harcban.

Mind a két csapat kevés döntetlent játszik mostanában, a Puskás kilenc mérkőzéssel ezelőtt a Kisvárda ellen, a Mezőkövesd négy mérkőzéssel ezelőtt, a Zalaegerszeg ellen.

A hírek szerint sokat erősödött idén a Puskás Akadémia csapata, több jó játékost sikerült leigazolnia a klubnak, a Ferencváros és a Fehérvár mögött tényleg esélyes a dobogó alsó fokára, vélik többen is. Sajnos a hazai csapatnak nem sikerült jól az Európa Liga selejtezője, az ismert okok miatt a svéd Hammarby csapatától kaptak ki, elég simán.

Mindkét csapat jó szezont tudhat maga mögött, a Puskás lett a harmadik, míg a Mezőkövesd a negyedik. Végig megvolt az esélye a vendégeknek is a nemzetközi kupára, de nagyon elrontották a tavaszi szezont.

Nem gondolom, hogy sok gólos találkozó lenne, valamiért 1-1-et érzek a mérkőzésre. Legutóbbi négy mérkőzésből háromszor döntetlent játszottak egymással, a negyedik találkozó Mezőkövesd győzelmet hozott. Kevés gól volt, de remélem meglesz a gólváltás itt is.

Puskás Akadémia - Mezőkövesd: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp