Az olaszok legújabb tehetsége, a 74. helyen rangsorolt Jannik Sinner talán az egyik legnehezebb ellenfél az első fordulóban így mindjárt egy parázs összecsapást láthatunk David Goffin ellen. Goffin jelenleg a 12. helyről várja az összecsapást, amely az első kör legkomolyabb meccse is lehet.

Sinner Kitzbühelben és Rómában hangolódott a párizsi salakra, 5 meccsből hármat nyert, Ausztriában kissé meglepetés vereséget szenvedett, Rómában Dimitrovval szemben maradt alul egy izgalmas meccsen. A kondijával voltak gondok, a Tsitsipas elleni 3 szettes nagy csörte nem tett jót neki, de azóta bőven kipihenhette magát Jannik. A US Openen egy 5 szettes csatában maradt alul Khachanovval szemben, kissé sérülten, kissé fáradtan de nagyot küzdött, ezzel úgy gondolom most sem lesz gond.

Goffin nem vitte túlzásba a salakos tornákat, mindössze Rómában indult el, ahol egy ihletett formában lévő Cilic ellen bukta el a második körös meccsét. Cilic nagy formában volt, míg Goffin kissé döcögött, a US Openen a negyedik körig jutott, ahol Shapovalov verte, addig viszont elfogadható játékot mutatott. Kemény pályán nem volt rossz formában, a Garroson tavaly is jó formát mutatott, még Rafa ellen is lopott egy szettet mielőtt kiesett.

Egyszer találkoztak eddig egymással, idén februárban Rotterdamban két nagyon szoros játékban nyert Sinner. Oddsok alapján kb. 50-50-re adják a meccset, én valamiért Sinnert esélyesebbnek tartom, viszont a sokszor előjövő kondi hiánya illetve a kisebb hullámzások miatt úgy gondolom, hogy Goffin is fog nyerni legalább egy szettet.

Sinner, Jannik - Goffin, David: Szettek száma - Felett/alatt tipp