A Bayern München Budapestről érkezett Sinsheimbe, sok idejük nem volt a pihenésre. A Sevilla elleni kupadöntőn mutatott játékuk sok meglepetést nem okozott, ugyanazt tolták, mint Hansi Flickel bármikor korábban. A Sevillának nagyobb szerencséje volt, hogy kihúzták a hosszabbításig, nem történt több.

Amit azonban megfigyeltem, hogy a mérkőzések első 10-15 percében nagyon figyelmetlen a védelem hátul. A Schalke elleni meccsen ez nagyon kijött, mert a Kékek két ordító helyzetet rontottak el ebben a periódusban. Amíg nem veszik fel a védők a ritmust, addig könnyen átjátszhatók, és ha nem Manuel Neuer védene náluk, akkor sokkal nehezebb dolguk lenne. A Schalke ellen ezt a játékrészt átvészelték, de a Sevilla már kihasználta.

Én erre a periódusra játszok most rá. Szerintem a Budapestről egyből ide érkező játékosok fáradtabbak, figyelmetlenebbek. Ezt simán kihasználhatja a Hoffenheim, mert tipikusan az a csapat, amely szeret gyors támadásokat vezetni, nem az a körülményesen építkező együttes. Andrej Kramaric jó formában van (mesterhármast hintett a Kecskéseknek), az előző fordulóban is kihasznált egy bődületes védelme hibát a Köln ellen a 3. percben.

Tehát az én fejemben egy olyan forgatókönyv bontakozott ki, hogy a Hoffenheim a mérkőzés elején visszatámad, letámadja a fejben még nem teljesen ott lévő Bajor védelmet. David Alaba nagyon zavarba hozható mostanában, benne van a hiba lehetősége. Boateng vagy Süle lesz a másik középhátvéd, ők lassabban fordulnak, velük is vannak néha bajok. Kramaric a 14. percben berámolja a maga gólját, azután pedig a Bayern fog szaladni az eredmény után, mint tette azt a Szuperkupa döntőn. Ott is sikerült az egyenlítés a félidő előtt, ez a Hoffenheim ellen is sikerülhet. Ezzel pedig megvan a tippemhez szükséges 2 gól az első félidőben.

TSG Hoffenheim - Bayern München: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp