16 forduló után az Aalesund kirúgta Lars Bohinen edzőt, és idehozta Lars Arne Nilsent. Vele sem sikerült a formajavulás, három mérkőzés után még mindig nyeretlenek, sőt pontot sem szereztek. Nagyon szerencsétlen csapat, sok sérültjük van. A Viking elleni 2-5 során több kulcsjátékosuk is hiányzott. Niklas Castro és az izlandi csatár Hólmbert Aron Fridjónsson játéka most is kérdéses. A védelemből Gretarsson, Hatlehol és Sno játéka bizonytalan. A középpályás Jordon Mutch pedig felbontotta a szerződését.

A Rosenborg erős játékkal jutott tovább az Európa Liga selejtezőjében a török Alanyaspor ellen. Az új vetélytárs a PSV lesz, valljuk be, nem ők a párharc esélyesei. A csatár Dino Islamovic eltiltott, helyén a pihentebb Torgeir Børven kezdhet. A védelemben is változtatás lehet, mert pihentetni kell az első számú védőket, így az új szerzemény Pa Konate és Holmar Eyjolfsson is pályára léphet. Tore Reginiussen viszont vélhetően pihenni fog.

A szezonban az Aalesund még nem volt képes clean sheet-re! Szerintem ez a tendencia megmarad, figyelembe véve a sok sérültet, a rossz szériát és a Rosenborg támadópotenciálját. Lars Arne Nilsen állítólag inkább védekező felfogású edző, de a hozzáértők szerint a csapat nem tud védekezni! Ha a hazaiaknál Niklas Castro jó napot fog ki, lehet esélyük a gólszerzésre a fáradtabb trondheimi csapat ellen. Az egy hónappal ezelőtti mérkőzésen 3-2-re nyert fordított felállásban a Rosenborg, most fáradt csapatként pályára lépve még nehezebb dolguk lesz a pontokért küzdő Aalesund ellen. Úgy vélem, meglehet a legalább három találat.

Aalesund - Rosenborg: Gólok száma - Felett/alatt tipp