Érdekes körülmények között rendezik meg az idei Rolamd Garrost Párizsban, meglehetősen hideg van a francia fővárosban, ami a játék sebességét nagyban befolyásolja, lassabbak az ütők, a húrok, de a keret is megérzi az időjárást, a megszokottabbnál is több az ütőcsere meccsek közben, plusz ráadasként a labdák is veszítettek a sebességükből. Na ilyen előjelek nem jönnek jól a főként kemény pályából élőknek, akik a gyors ütéssekben és a nagy szervákban hisznek. Ilyen Jack Sock is, aki a tipikus amerikai tenisziskolát gyakorolja. Sorozatos sérülései után a kvaliból küzdötte fel magát a főtáblára. Fénykorában a 8. is volt a világranglistán, most azonban 300-on kívüli. A szintén nem salakra született Opelkát verte három szettben, Thiem ellen azonban bizonyosan nagyobb ellenállásra számíthat.

Thiem megnyerte élete első Grand Slamét New Yorkban, elmondása szerint már különösebb teher nélkül tud majd játszani nagy meccseket. Felvezető tornákon nem indult, de a Garros első körében magabiztosan verte Cilicet sima háromban. Neki ezek a lassabb körülmények is fekszenek, az első Mastersét Indian Wellsben nyerte, az is egy fokkal lassabb kemény borítás volt, és hát az elmúlt években salakmenőként ismerhettük meg. Egy ilyen potenciálisan esélyes játékosnak nagyon fontos, hogy erőnlétileg milyen állapotban érkezik egy Grand Slam második hetére, így nem hiszem, hogy az első héten szívesen túlóráznának, amúgy is ég és föld most a ķülönbség a két játékos között.

Salakon ez lesz az első mérkőzésük, Socknak győzelmi esélyt jelen helyzetben nem látok, de még egy szettet se érzek úgy, hogy szorossá tehetne, magabiztos 3:0-s Thiem sikert várok.

Sock, Jack - Thiem, Dominic: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp