Mindennek előtt azzal kezdeném, hogy az eredeti tipp egy 2.5-ös hendi lett volna a Maccabi Haifara, de sajnos az írás pillanatában ilyen opció nincs ezért egy fokkal nehezebb tippet kellett kiválasszak.

Az indoklást azzal kezdeném, hogy nagyon zsúfolt eddig a Tottenham programja, a vasárnapi Newcastle elleni mérkőzése volt az azt megelöző 10 nap elteltével lejátszott 4. mérkőzése, és bár gólokkal kellett volna vezessenek már a félidőig, nem sikerült bevinni a megnyugtató második gólt, s egy kissé véleményes kezezés után egyenlíteni tudott az utolsó percben a vendég csapat.

Na erre még rájön egészen pontosan 7 nap alatt három mérkőzés, korántsem könnyü ellenfelekkel: ligakupában játszodtak a Chelseaval, EL play-off körében érkezik hozzájuk a Maccabi Haifa míg vasárnap mennek idegenbe az Unitedhez. Tegnapi mérkőzésen meglepett Mourinho, mert bár lenyilatkozta, hogy nem fogja tudni eléggé komolyan venni ezt a ligakupa mérkőzést, ennek ellenére elég ütőképes kezdőt tett fel a pályára ami végülis kifizetődött, hisz büntetőkkel bejutottak a legjobb 8 közé. Alapos rotációra lesz szükségük így a csütörtök esti mérkőzésen, ha az United ellen nem a fiatal fakó csapatot szeretnék felküldeni.

Maccabi Haifa eddig szépen gyüjtögeti a pontokat az izraeli bajnokságban, és az EL-ben is szépen menetel. Az idei lebonyolítás a kiscsapatoknak kedvező, hogy egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte, hisz egy jól elkapott mérkőzés továbbjutást jelentene, ami már EL csoportkörbe jutást eredményezne. Erre minden esélyük meglesz, hisz egy fáradt, nem 100 százalékig erre a mérkőzésre koncetráló Tottenham lesz az ellenfél, és bár idegenben lesz számukra a mérkőzés, amióta a nézők nélkül játszák a meccseket igencsak lecsökkent a hazai pályát kihasználni tudó csapatok százaléka.

Egy végig szoros, kevés gólos mérkőzést várok, ahol nem fog tudni sok gólt közé tenni a jóval esélyesebb londoni csapat.

Tottenham - Maccabi Haifa: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp