Ha egy labdarúgáshoz abszólut nem értő, épp fogadni támad kedve, és egy mérkőzést szeretne megtenni (Üdv Orbán Viktor, miniszterelnök úr), az ránéz erre a találkozóra flashscoren, legörgeti az egymás elleni mérkőzéseik eredmény mutatóját, és meglátja, hogy az elmúlt 17 mérkőzésükön 15 (!!!) alkalommal mindkét csapat szerzett gólt.

A hétfő esti találkozóig Arteta-Klopp egymás elleni mérlege 2-0 volt a spanyol javára, tegyük hozzá, hogy az egyik ezek közül szuperkupa döntő volt és csak hosszabításban sikerült nyerni, míg a másik egy tökön szúrás tipikus esete volt, mikor egyéni hibák döntöttek az Arsenal javára. Hétfői meccs is hasonlóképpen indult, ugyanis egy orbitális Robertson hiba után a semmiből megszerezte a vezetést, de ez sajnálutkra nem volt elég, és komoly erődemonstráció végén csak(!) 3-1 lett az eredmény a Liverpool javára.

Ennyi különbség a csütörtök esti találkozón minden bizonnyal nem lesz a két csapat között, mint amennyi hétfőn volt, ugyanis mindkét féltől egy eléggé felforgatott kezdő várható, különösképp hazai oldalon. Tavaly ugyanebbe a kupában, ugyanennek a fázisában találkozott a két csapat, és akkor a két cserecsapat lehozott egy rendes játékidőbeli 5-5-ös eredményt, habár holnap erre az ismétlésre sok esély nincs, de 2-2 gólt legalább várok mindkét csapattól.

Liverpoolnál sajnos Tsimikas sérülés miatt hiányozni fog, pedig remek lehetőség lehetne számára a bizonyításra, így a jó öreg Milner fog valószínüleg játszani, kapuba Adrian, jobbszélen Neco Williams, míg a középhátvéd pozicióban a múlthetihez hasonló Van Dijk/Fabinho félidő-félidő leosztás várható egy ifi hátvéd mellett. Középen Grujic, Jones, Elliott, míg elől Minamino, Shaquiri és Origi támadhat, esetleg valaki helyén a hétfőn góllal debütáló Jota játszodhat. Ettől a liverpooli kezdőtől gólok várhatóak, de mindkét kapu irányába, hisz elől bőven megvan a potenciál bennük, míg hátul nagy hiány lesz a tapasztalat, illetve a magabiztosság.

Múlthéten a Lincolnnak is sikerült szereznie két találatot, és Adriannak is köszönhető volt, hogy csak kettőt, holnapra is egy roppant izgalmas, gólváltásos mérkőzésre számítok.

Liverpool - Arsenal: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp