A házigazdáknál a holland-marokkói Hakim Ziyech és az amerikai Christian Pulisic sérülésből való felépülése szépen halad, de várhatóan ők ketten még nem fognak játszani a Chelsea - Crystal Palace londoni derbin. Náluk semennyire sem lenne célszerű erőltetni a válogatott szünet előtti visszatérést és kockáztatni a rásérülést, hanem talán jobb lenne nekik, ha gyógyulhatnának még néhány napig. Szerintem nem csak talán, hanem biztosan jobb lenne. Nem zárható ki a hazaiaknál, hogy hiányozni fog vagy esetleg nem lesz kezdőjátékos a német Timo Werner, aki szintén "begyűjtött" magának egy kisebb sérülést. Rajtuk kívül hiányozni fognak a hazaiaktól a skót Billy Gilmour és a mindig sérült holland Marco van Ginkel. Timo Werner hiányában játszhat majd a tehetséges Tammy Abraham. Bár szerintem nem zárható ki, hogy a Wernerrel kapcsolatos dolgok csak amolyan "elterelő dumák" és a Tammy Abraham, Kai Havertz, Timo Werner, Mason Mount négyesfogattal fog rohamozni a Chelsea.

A vendég Crystal Palace mostanában éppen jónak tűnő passzban van, de ebből az együttesból sokan fognak hiányozni. Várható kimaradók: Gary Cahill (combsérülés), James Tomkins (combsérülés), Nathan Ferguson (térdsérülés), a holland Patrick van Aanholt (vállsérülés), Connor Wickham, a belga Michy Batshuayi, a ghánai Jeffrey Schlupp és Scott Dann. Vélhetően az elefántcsontparti Wilfried Zaha és a ghánai Jordan Ayew lesznek a vendégségbe érkező Sasok támadói.

Szoros meccsre és hazai győzelemre tippelek. Leginkább talán azért, mert megelőlegezem a bizalmat a szerintem jól erősítő Chelsea számára, hiszen várni lehet, hogy végre már a bajnokságban is "kijöjjön a lépés" a Kékek számára. Kai Havertz egyre magabiztosabban játszik, s ez nem maradhat nyom nélkül. A számszerű tippem 2-1, 3-2 vagy 3-1.

Tipp: győz a Chelsea.

Chelsea - Crystal Palace: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp