A Bayern München behúzta a német Szuperkupát is a Borussia Dortmund ellen. Néztem azt a meccset, annyira azért nem volt domináns a csapat. A Hoffenheim elleni óriási buktából (1-4) gyorsan kellett kilábalnia a csapatnak, és végül összejött, még ha nem is látványosan. Annyira feltolja a csapat a védekezését, hogy a két középhátvéd lényegében a félpályán focizgat. Egy-egy átjátszásból hatalmas veszélyek keletkeznek Nauer kapuja előtt. Boateng és Alaba nem olyan magabiztos mostanában, Süle pedig még lassabb is náluk. Ha Pavard és Davis annyit megy előre, mint szokott, akkor ez a két játékos egymaga nem tudja tartani a védelmet középen. A Dortmund ellen ráadásul a pozícióban idegenül mozgó Martinez játszott. Eddig abban bíztak, hogy Goretzka csatlakozik hozzájuk, és hárman némi gátat tudtak képezni, de úgy olvastam, hogy most Goretzka kisebb hátsérüléssel bajlódik, így az ő játéka kérdéses. Jelenleg tehát a hazai csapat védekezése relatíve komoly problémákkal néz szembe.

Én épp erre szeretnék rájátszani. A Hertha csak akkor tud jól játszani, ha van helye Lukabakio-nak és Cunhának. Ők ketten nagyon gyorsak, és labdabiztosak is. Legutóbb a Frankfurt nem adott teret nekik, de most a Bayern München biztos nem fogja hozzájuk igazítani a játékát. Ezt a nagy területet a félpálya és a Bajorok tizenhatosa között simán kihasználja tehát a berlini csapat. Legalább egy góljukkal számolok tehát.

A Bayern góljait nem igazán kell túlindokolni. Lewandowski picit haloványabb pár mérkőzés óta, de Gnabry pihenhetett a Dortmund ellen, így ő és Thomas Müller kellő potenciál lesz a góljaikhoz. Nem hiszem, hogy hazai pályán ne lőnék meg a legalább három gólt, a Hertha védelme azért nem olyan acélos. Egy Boyata nem akkora arc, hogy egymaga feltartson egy ilyen atomi támadósort.

Összességében tehát a legalább négy gól nálam elvárás.

Bayern München - Hertha BSC: Gólok száma - Felett/alatt tipp