Igazi parázs összecsapás a Garros 1/8 döntőjében, ahol az egyenesen a hamburgi döntőből a tornára érkező görög és a szintén remek formában lévő bolgár teniszező találkozik egymással. Első hivatalos meccsük lesz ez, és szerintem egy rendkívül izgalmas meccs elé nézünk. Tsitsipas a ranglista 6. helyéről várja a meccset, míg Dimitrov a 20. helyen áll.

Tsitsipas sokkal inkább kemény pályás játékos, viszont salakon is nyert már egy tornát, illetve Hamburgban Rublev ellen is közel volt az újabb győzelemhez, így egyáltalán nem mozog rosszul a vörös borításon. Idei egyetlen tornagyőzelmét februárban jegyezte Franciaországban. Az újraindulás utáni salakos szezonban rendkívül szórakoztató meccseket játszik, meggyűlt a baja néhányszor a meccsek befejezésével, Sinner ellen hatalmas csörtébe ment bele, ahol végül alulmaradt Rómában.

Dimitrov szintén kemény pályán érzi igazán jól magát, 8 tornagyőzelméből 6 született kemény pályán, de 2014-ben Bukarestben behúzott egy salakos tornát is. Eddigi salakos szezonja egész jóra sikerült, Rómában 4 kört ment, míg a Garroson három sima győzelmen van túl. A játéka is többnyire rendben van, vannak ugyan megingások, de ez a másik oldalon sem hiányzik.

Mindkét játékos 2 szettet nyert az előző meccsén, mindkettejük ellenfele feladta a meccset, így kicsit több idejük volt pihenni is. Két remek játékosról van szó, mindketten nyertek már világbajnokságot és jelenleg is jó formában vannak. Lesznek nagy hullámhegyek és hullámvölgyek a meccsen, egyik játékos sem fog totálisan dominálni és a vesztes is hozni fog szerintem legalább egy szettet. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy döntő szettet hoznak a srácok..

Dimitrov, Grigor - Tsitsipas, Stefanos: Szettek száma - Felett/alatt tipp