Vasárnap rendezik a francia nyílt teniszbajnokság azaz a Roland Garros férdi döntőjét. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a két legesélyesebb játékos jutott be a fináléba azaz a salakkirály Rafael Nadal küzd meg a szerb Novak Djokovic ellen. A mérkőzést valószínűleg nagyban befolyásolja majd a két játékos elődöntős meccse. Ha hasonlóan könnyedén jutottak volna el a döntőig akkor azt lehetne mondani a szerb játékos az esélyes. Ha megnézzük a (2015 óta) a legutóbbi 14 meccsükből 11x is Djokovic emelhette magasba a kezét diadalittasan, viszont azt ne felejtsük hogy Nadal kedvenc borításán a salakon a legutóbbi négy alkalomból háromszor is győzni tudott a szerb ellen és nála nagyobb király itt nem létezik. Ezzel kicsit meghintettük hogy a spanyol mégis csak partiban lehet a világelsővel és akkor beszéljünk pár szót az elödöntős meccseikről is ami még inkább megerősíti ezt a tényt.

Nadalé volt az első elődöntő Schwartzman ellen. Piszok jól játszott véleményem szerint az argentín, de Nadal hihetetlen pontosan és erővel, sokáig hibátlanul teniszezett. Egy kisebb megingás ellenére végig kezében tudta tartani a mérkőzést és immáron a hatodik meccsét nyerte három szettben a tornán. Három órát volt a pályán amire túlzás lenne azt modnani hogy nem volt megterhelő, hiszen kőkemény "levakarhatatlan" ellenfél volt Swartzi de még mindig jobban járt mint Djoko.

Novak sima három szettben legyűrhette volna Cicit. Szó szerint gyűrhette volna hiszen a játék alapján a görög is vezethetett volna de volt olyan pillanata a meccsnek amikor 10/10 breaklabdát rontott már el, amikor Djoko talán 4/5-nél járt. Amikor a szerb már kezében érezhette a dolgokat Tsitsipas megrázta magát és két szettet is elvett tőle, majd a döntő szettben már nem működtek a lábak is elvérzett. Ám ezzel hatalmas szívességet tett valószínűleg Nadalnak. Djokovic sem teljesen egészséges, ez a négy órás majdhogynem éjszakába nyúló csata nem válik előnyére.

Nadal győzelmét várom!

Djokovic, Novak - Nadal, Rafael: Játék hendikeppel - Hendikep tipp