Horvátországban az első és második csap össze hétvégén az élvonalban. A Dinamo jó szereplése már megszokott, a Gorica viszont kicsit erősebben kezdte a szezont, mint ahogy tőlük megszoktuk.

A hazaiak 6 meccs után még veretlenek, otthon két magabiztos siker után hoztak egy jó 6 gólos döntetlent. Érdemes megfigyelni, mennyire gólgazdag meccseket tolnak, 3 otthoni meccsükön 17 gól született, amiből 13-at ők szereztek. A legutóbbi Slaven Belupo elleni meccs kisebb meglepetés volt, ugyanis a vendégeknek bravúrnak számított már a döntetlen is. Érdekes, hogy azon a meccsen konkrétan a 8. percre megvolt a 3 gól.. Alapból kiemelkedik a keretét tekintve a bajnokságból a Dinamo és ez általában gólokban is megmutatkozik.

A Gorica egy meccsel többet játszva áll ugyanannyi ponttal a Dinamoval, nekik becsúszott egy vereség is pont a legutóbbi idegenbeli meccsükön. Idegenben 4/4-es over mutatóval állnak, háromszor 3 gól, egyszer 6 gól volt a meccsükön. A gólszerzéssel nincs sok gond a csapatnál és úgy gondolom, ezen a meccsen is betalálnak legalább egyszer, ami nagyban hozzásegítene minket a tippünk zöldüléséhez.

Egymás elleniken az utolsó két alkalommal nem volt valami nagy foci és mindössze 2 gól született a 2 meccsen, de sok minden változott azóta. Úgy gondolom, mindkét csapat be fog találni, erre utal az is, hogy a Dinamo azért az elmúlt meccsein szeretett gólokat kapni kisebb ellenfelektől is. A győzelmük viszont erősen sejthető, így számításaim szerint legalább 3 gólnak kell esni a mérkőzésen, de megvan az esély arra is, hogy látunk egy gólokban gazdag 5-6 gólos meccset.

Dinamo Zagreb - HNK Gorica: Gólok száma - Felett/alatt tipp