Igazi futballünnepre készülnek Kisvárdán péntek este, ahol a Ferencváros labdarúgó csapata vendégszerepel majd bajnoki mérkőzésen. Kisvárda kapcsán az elmúlt 3 évben többször is elhangzott a "történelmi esemény" jelző, hisz 2017-ben abszolút újoncként csatlakoztak a magyar első osztályhoz. Most szintén el kell sütnünk a "történelmi esemény" jelzőt, mert ilyen patinás, BL csoportkörös csapat még soha sem vendégeskedett a Várkerti Stadionban. A telt ház és a jó hangulat időjárástól függetlenül garantált, reméljük a játékban sem kell csalatkoznunk.

Azt nem mondom, hogy nehezen született meg a tipp a fejemben, amit erre a találkozóra gondoltam, csak kicsit nehezen hittem el, hogy az előjelek tükrében ilyen jól fogják honorálni a hazai csapat gólszerzését. Mik is ezek az előjelek?

A hazai csapat számára az elhalasztott találkozók miatt nagyon vontatottan zajlik eddig ez a bajnokság. Ettől függetlenül a Supka legények teljesen elfogadható eredményeket szállítottak eddig a szurkolóiknak. Kis csapatokra nem igazán jellemző erényeket csillogtatnak Lucasék, mert sokszor stílusos, szemre is tetszetős játékot visznek ki a pályára, amely eredményességgel is párosul. A középpálya támadórészlege, a volt román válogatott Bumbával és a BL múlttal rendelkező Simovic-csal az élen nagyon rendben van, de a két szélső, Navratil és Camaj is egyre inkább érzi az összjátékot csapattársaival. Veszítenivalójuk nem lévén, ha felvállalják a bátor, de nem ész nélküli támadójátékot a hazaiak, akkor amellett, hogy bevehetik a Ferencváros kapuját még nagyobb meglepetést is szerezhetnek.

Ennek nagyon jó táptalaja lehet, hogy egy teljesen felforgatott, összeszokatlan csapatot kénytelen a pályára küldeni minden sikerek kovácsa, Szerhij Rebrov. Válogatottak egész sorát adta a Fradi a különböző nemzeti csapatokba, akik 2(!) nappal a soros bajnoki előtt még játszottak a saját nemzeti tizenegyükben. Közben nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a jövő héten elkezdődik a csapat BL kalandja is. Hiába mély és minőségi a zöld-fehérek kerete a standard kezdők helyére bekerülő játékosok közel sem tudják majd ugyanazt a szintet hozni, mint a szokásos csapat.

Tippem kulcsa a Fradi felforgatott kerete és a hazai csapat extra motiváltsága lehet. Bőven benne van a pakliban, hogy a hazaiak olyan hibára késztetik a vendégeket, mely gólt eredményezhet majd számukra.

Kisvarda - Ferencváros: Kisvarda által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp