Végre újraindul az olasz bajnokság, a válogatott mérkőzések miatti szünet eltelt. Az Atalanta eddigi három bajnoki mérkőzése félelmetesre sikeredett: Torino 4-2, Lazio 4-1 és Cagliari 5-2. Az olasz bajnokságban még soha nem fordult elő, hogy egy csapat az első három fordulóban legalább négy gólt lőjön. Utoljára ilyet a top bajnokságokban a Real Madrid csinált a 87-88-as szezonban! Mindhárom meccsükből néztem az első félidőt, atomi focit játszanak. Azt figyeltem meg, hogy a második félidő hajrájára viszont elfogynak erőben, alig bírják szusszal. Persze azt a hatalmas tempót, amit ők nyomnak a mérkőzések elején, lehetetlen végigcsinálni 90 percen keresztül.

A Napoli Gennaro Gattusoval a kispadon szerintem nyert, újra magabiztossá váltak. A Genoát és a Parmát úgy verték meg 6-0 és 2-0 arányban, hogy gólt sem kaptak, nem kellett nagyon megerőltetni magukat. Persze a Griffek épp egy koronvírusos időszakban voltak, így csomó játékosuk nem léphetett pályára. Ellenben a Juventus ellen a Napoli került hasonló okból hátrányba, mivel náluk bukkant fel a vírus, nem utaztak el Torinóba, így pedig a három pontot játék nélkül 3-0-s végeredménnyel megkapta a Juve. Piotr Zielinski és Eljif Elmas még mindig karanténban van.

Ez a szövetségi döntés biztos felpaprikázta a Napoli játékosok hangulatát. Az én dühömet biztos felnyomná az égbe, úgy mennék ki a pályára, hogy szétharapom, aki velem szembe jön. Tehát a hazai csapat nem fog lacafacázni, tolják, ami a csövön kifér. A másik oldalon az Atalanta szinte teljes kerete a nemzeti válogatottakkal volt. Megnéztem, a Cagliari elleni kezdőcsapatból egyedül Palomino és Romero, valamint a kapus Sportiello nem utazgatott. Kicsit fáradtabb lehet tehát a banda.

Ugyebár Pierluigi Gollini, az Atalanta első számú kapusa sérült, helyén játszik Marco Sportiello, aki nekem nem tűnt túl biztoskezűnek a Cagliari ellen. Két gólt is kapott, szerintem védhetőeket. Ráadásul Rafael Toloi, a védelem oszlopa szintén problémás a vírus miatt, a karanténból nem fogják kiengedni a meccsig, úgy olvastam. A helyén játszott már legutóbb is Cristian Romero, aki szintén megbicsaklott néha. Tehát kicsit gyengébb védelemmel lép pályára az Atalanta, amit a dühös Napoli szerintem kihasználhat.

Ez pedig azt eredményezi, hogy megint a csatársornak kell helyrehozni a védelem ingadozását, mint tették azt a Torino ellen, ahol a Bikák kétszer is meglepték őket. Legutóbb már pályára lépett Sam Lammers, akit sokan Ruud van Nistelrooy-hoz hasonlítanak játékban. Nagyon jól mozgott, gólt is lőtt. Sokan azt várják, hogy valahogy helyet szorít neki a kezdőben Gasperini. Én inkább a Muriel-Zapata párosra szavazok, szerintem az elején megint el akarja dönteni dönteni majd a meccset az ősz mester. Ez pedig gólokat fog eredményezni az ő oldalukon is. Az első félidő két gólja szerintem nem nagy elvárás ezek alapján.

Napoli - Atalanta: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp