Nagyon rossz volt nézni az Atalana játékát a Napoli ellen, ilyen vergődést régen láttam Gasperini mester csapatától. Gattusoék szó szerint szétfocizták őket az első félidőben. Én pontosan fordított módon vártam ezt, tehát meglepett voltam. Azon gondolkodtam, hogy lehet-e arra fogni ezt a silány játékot, hogy a teljes csapat a nemzeti válogatottakkal volt, és két hete nem edzettek együtt. Önmagában ezt kevésnek érzem, ugyanis már olyan hosszú ideje csapattársak, ez szerintem nem lehetett volna akadálya két normális passznak. Tartalékolt volna Gasperini?

Az biztos, hogy Josip Ilicic feltűnése a kezdőcsapatban meglepett. Korábban egy szó nem esett róla, még a cserepadon sem csücsült. Nem gondolnám őt most a kezdőbe, mert nagyon látványos játékhiánnyal küszködött. Szerintem Luis Murielt akarta valamennyire tehermentesíteni Gasperini, ami viszont három pontjába fájt a csapatnak. Nem volt ott hétvégén Malinovsky, Hateboer, Freuler és Djimsiti sem, de ezen játékosok hiánya sem okozhatta volna azt a katasztrofális játékot.

Ebből a katasztrofális játékból valami szélsőséges bizonyosan következni fog: vagy folytatódik a mélyrepülés, és alpári játékot látunk tőlük, vagy Gasperini helyreteszi a fejeket, és Muriel vezetésével átrobognak a dánokon. Én utóbbira voksolok. Szerintem az eddigi meccseken mutatott játékuk az irányadó, nem a Napoli elleni. Azokon pedig egy félidő alatt minden alkalommal ledarálták az ellenfelet.

Az újonc dánok ellen is ezt a fajta domináns, célratörő és gyors játékot várom tőlük. Tavaly még rutintalanok voltak a Bajnokok Ligájában, viszont most már kellő tapasztalattal a hátuk mögött mehetnek a dán csapathoz, akik össze fogják tojni magukat. Egy félidő alatt leeshet a két góljuk.

FC Midtjylland - Atalanta: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp