Az utóbbi időben megszerettem az északi ligákra fogadni, statisztikai alapon is jó százalékot lehet elérni. A dán bajnokságban az Odense csapatát már figyelem egy ideje, és sokkal jobbnak tartom, mint mit az eredményeik mutatnak.

5 forduló telt el a dán bajnokságból. Az első fordulóban a Köbenhavn csapatát 3-2-re verték hazai pályán, ott figyeltem fel rájuk, mivel az első félidőben gurítottak hármat, majd ráültek az eredményre, és majdnem megbosszulta ez magát. Ezután jött a Nordsjaelland elleni 1-1, ahol gyors gólváltás volt a második félidő elején. Én rajta voltam az overen azon a meccsen, de a ráadás utolsó másodperceiben csak büntetőgyanús szituációig jutottak, pedig nagyon nyomtak. Az Aarhus ellen bátran nyomtam az overt, végül 2-4 lett, de abszolút partiban voltak az egész meccsen. Ezután jött a Vejle elleni hazai meccs, és egy 0-1, ami nagyon furának tűnhet, de az oka egyértelmű: Issam Jebali, a csapat legjobb támadója a 22. percben piros lapot kapott, így emberhátrányban, legjobb támadó nélkül kellett majdnem egy teljes mérkőzést lejátszani. Esélyük sem volt. Ezután jött a Hillerod elleni idegenbeli kupameccs, ahol Jebali vezetésével nyertek 2-1-re. A bajnokságban azonban Jebali nem volt, Midjylland elleni bajnoki meccs ezért arról szólt, hogyan tudják meglepni az ellenfelet. Ez a mérkőzés első félidejében sikerült is, az amerikai Emanuel Sabbi átvette a góllövést, és vezettek az első félidőben. A második félidőben azonban elfogyott a szufla, így a Midjyllandnak még egy büntető hibázás is belefért a 3-1-es győzelemhez.

Issam Jebali most sem lesz! Ezért az over szorzója szerintem nagyon jó lehetőséget kínál. A Lyngby csapatának gyenge védelme van, 10 gólt kaptak 5 meccsen, nyeretlenek, a tabella utolsó előtti helyén állnak. Mindenképp a győzelemre fognak játszani. Az utóbbi meccseiken már kiszakadt a gólzsák, utolsó három mérkőzésükön lőttek gólt. Én ezt most is alapnak tekintem.

A mindkét csapat lő gólt opciót Jebali hiányában is játszhatónak tekintem, mert két gyenge védelemmel rendelkező csapat játszik. Ellenben az Odense van olyan jó csapat, hogy behúzza a meccset, így lőhetnek egynél többet is, ezzel pedig megvan a legalább három gól.

Lyngby - Odense BK: Gólok száma - Felett/alatt tipp