Az Atalanta pontosan az ehhez hasonló mérkőzéseken szokott betlizni. Mondom, mire gondolok: játszik egy übergáz meccset: Napoli (1-4) pipa. Ezután baromira felszívják magukat, és kipörögnek: Midtjylland (4-0). Újra elhiszik, hogy minden tökéletes, és ekkor jön a feketeleves. Gasperini mester nem tudja hozni a csapatával a konstans hengerelést.

A Sampdoria eddig nekem full kiszámíthatatlan. Tud baromi jól játszani: Lazio (3-0), Fiorentina (2-1), de tud iszonyú gyengén is: Benevento (2-3) és Juventus (0-3). Claudio Ranieri számomra unalmas csapatot épített, de előrejátékban van bennük némi potenciál, a sokadvirágzását élő Fabio Quagliarella még mindig tarthatatlan.

Pontosan erre a Quagliarella-faktorra gyúrok rá. Szerintem párszor képes lesz ő egymaga átjátszani a bergamói fáradt védelmet. Ne felejtsük, hogy utaztak egyet, játszottak egy pörgős 90 percet, ott van bennük az elbizakodottság. Gollini kapus még mindig sérült, Sportiello pedig egy vicc. Azt olvastam, hogy a rotációban megint Josip Ilicic várható a kezdőcsapatba Luis Muriel helyett, Ruslan Malinovskyi pedig kisebb izomsérülést szenvedett Dániában.

Emiatt a kettő miatt nem merem kivenni az első félidő overt. Ilicic ha kezd, ő még nincs akkora formában, hogy lehozza a gólokat. Ellenben a második játékrészre bejöhet Muriel, aki a fáradó Samp védők között fickándozhat. Aztán ott van az is, hogy a legutóbbi mérkőzésük, amikor az Atalanta épp hullámvölgyben volt, csak 2-0 lett a vége, mindkét góljukat a második félidőben szerezték akkor. Nem volt az olyan friss játék, óvatossá tesz az az eredmény. Az első félidőt ezért most sem várom túlzottan dinamikusnak. Én úgy látom a Samp-nak kell olyan 30 perc a bemelegedéshez, a góljaikat többnyire az első félidő hajrájában, illetve a második félidőben lövik.

Ezek inkább azt mondják, lesznek gólok, de nem az első félidőben. A sok gólból tetszik az, hogy lesz legalább 5 gól, szerintem a Samp meglövi a kettőt, és ha győzni akar az Atalanta, ahhoz három kell.

Atalanta - Sampdoria: Gólok száma - Felett/alatt tipp