Két gyenge formában játszó csapat találkozik a magyar NB1 nyolcadik fordulójának utolsó, vasárnap esti találkozóján.

A hazai pályán szereplő Diósgyőr rögtön egy szép győzelemmel kezdte a szezont, a Mezőkövesdet sikerült legyőzni otthon. Ezután elhalasztották a Fradi elleni mérkőzésüket, majd öt nyeretlen találkozó következett, ahol mindössze egy döntetlenre futotta a csapat erejéből. Feczkó Tamásnak nagyon össze kell kapnia a csapatot, mert ha az elején nagyon lemaradnak, akkor nehéz lesz bentmaradnia az együttesnek. Láttunk erre pár példát az évek folyamán.

A Puskás Akadémia az EL-selejtezőjében szerepelt idén, de onnan az ismert okok miatt hamar kiestek. A bajnokságot jól kezdték, de aztán kicsit visszaesett a csapat. Nagyobb esélyük a három pontot megszerezni nem is lehetne, mint egy gyenge formában játszó DVTK ellen.

Legutóbbi nyolc találkozójából hétszer is kapott és rúgott is gólt a hazai együttes, nem küzdenek gólínséggel. Ez a szám egymás ellen hatból öt találkozó.

Nagyon paprikás találkozókat játszanak egymás ellen, ötből négyszer is volt legalább öt lap, piros lap sem ritka.

Az egymás elleni mérleg kiegyenlített, 6-4-8. Ahogy nézegettem a korábbi mérkőzéseket, mostanában inkább a második félidőben esik a gólok nagy része, érdemes lehet a félidőig kivárni, ha úgy áll a találkozó.

Remélhetőleg jó iramú, gólgazdag találkozót játszik majd egymàssal a két együttes, és mindketten betalálnak. A tippem, hogy nyer a Puskás, mindkét csapat betalál és 2.5 gól felett is lejön, de ezt érzem a legbiztosabbnak.

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp