A bécsi 500-as tenisztorna árnyékában vannak azért kisebb kis versenyek is, mint például Kazahsztánban a nurszultáni torna, ahol ugyancsak fedettpályás kemény borításon játszanak a teniszezők, csak itt már inkább a 100-hoz közeliek találkoznak egymással.

Kukushkin is ezt a versenyt választotta, részben, hogy nem kellett kvalizni, nagyobb részben pedig azért, hogy hazai pályán, a lakhelyén versenyezzen élete második tornagyőzelméért. A kazah azért a kemény borításon edződött, sokkal több meccset játszott keményen, mint salakon, és teremben is meglehetősen sok mérkőzése van, Delbonistól pont 148 alkalommal többször játszott ilyen körülmények között. Jelenleg épp, hogy top 100-as, fénykorában 39. volt a legjobbja, de úgy szépen veri a mögötte lévőket, és a jobbaktól meg kikap, fogadói szempontból nem rossz. Nagyon érdekes fonákja van, de amúgy egész stabil az alapvonalról, hozzá van szokva a gyorsabb labdamenetekhez.

Federico Delbonis az a fajta salak játékos, aki keménypályán gyakoratilag szédül, a profi pályafutása során (2007-től) nem volt olyan, hogy pozitív mérlegben zárt volt fedett körülmények között az év végén, de a sima szabadtéri kemény pályás mérlege is masszívan negatív. Argentínában született, itt meg is pecsételődött a sorsa, hogy a salakkal lesz szoros barátságban, a kötelező keménypályás tornákról pedig az első körökben kiesik, gyakorlatilag ez borítékolható. Az újraindulás óta két ilyen meccse volt, mint a kettőt csont nélkül bukta, szettet sem tudott fogni.

Ezen a meccsen minden Kukushkin mellett szól, a hazai pálya, a borítás, és az egymás elleni mérleg kemény borításon is, sima 2:0-nak kell lennie.

Delbonis, Federico - Kukushkin, Mikhail: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp