A nyolcaddöntőnél járnak Bécsben, és egy elég komoly mezőny gyűlt össze, ezért lehet az, hogy már a második körben ilyen párosítás jön létre, hogy Rublev-Sinner.

Rublev valami elképesztő 2020-at tolt, még így a csonka évben is parádés mutatói vannak, 41 győzelem és mindössze 8 vereség, behúzott négy tornát, bekerült a top 10-be, élete legjobbjaként most a 8. helyen áll a világranglistán, és jókora esélye van, hogy odaérjen az év végi londoni világbajnokságra. Legutóbb Szentépterváron nyert tornát ugyanígy fedett körülmények között, és többek között verte Shapovalovot, Coricot, és a friss tornagyőztes Ugo Humbertet is. Mentálisan is sokat fejlődött az orosz, megtanult nyerni, Bécsben az első körös meccsen 11 ászt vert, kettős hibát viszont egyet sem. Nagyon hamar, felszálló ágban üti a labdákat mind a két oldalról, olyan gyors és agresszív teniszt játszik stabilan, hogy sokaknak gyors már ez a tempó.

Sinner is ugyanezt a felszálló ágas modern teniszt tolja, agresszív nagyon, ám nála még benne vannak a hibák, és a hullámvölgyek. Sokkal több ki nem kényszerített hibát vét, mint az orosz, és szerintem ez fog dönteni, az első körben Ruud ellen például 5 kettőst ütött. Zverev ellen a kölni elődöntőben egy kisebb hasfal sérülése is volt. A termi korszak beköszöntével olyan erős ellenféllel nem is találkozott Saschan kívül (Duckworth, Gilles Simon, és a páros specialista Herbert), tőle simán kikapott, ezt várom most az orosz ellen is.

Összességében Rublevet komplettebb teniszezőnek tartom, jobb formában van, és még le kell fixálnia a világbajnoki indulást is, így nálam az orosz a favorit.

Rublev, Andrey - Sinner, Jannik: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp